Cartofi boulangere(cartofii brutarului)

Sau mai pe romaneste…cartofii brutarului

Ingrediente:

10/11 cartofi potriviti aprox. 1, 3 kg
4 cepe mijlocii
350 ml, supa de pui, (consomme)
o capatana micuta de usturoi, sau 4 catei mari
o legatura de cimbru
4 foi de dafin
piper
sare
un cub mare de unt
2 linguri ulei de masline

Imagine Atasata

Modul de preparare:
Se taie ceapa rondele si se pune la sotat.

Imagine AtasataIn acest timp se taie cartofii rondele, se toaca si cimbrul…
Se unge o tava cu putin unt.
Se aseaza un strat de rondele de cartofi, se presara cimbru, sare, piper, usturoi si ceapa sotata.

Se repeta operatia pana la terminarea cartofilor
.

Stratul de deasupra tre’ sa fie cu cartofi, se unge cu o pensula cu untul topit.

Imagine Atasata

Se pun foile de dafin pe margini.

Imagine Atasata

La final se adauga supa de pui printr-o margine, foarte usor, ca sa nu se deranjeze deloc straturile de cartofi.

Imagine Atasata

Atentie, supa trebuie sa ajunga pana la ultimul strat( cel de sus) dar sa nu-l depaseasca, nivelul supei ramane chiar sub ultimul strat de rondele.

Se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumenesc,la 180 de grade i-am pus eu si a fost OK.

Imagine Atasata

Se servesc ca si garnitura la fripturi..

Aici alaturi de pui cu bere la cuptor.

Imagine Atasata

Au un gust pe care nu pot sa-l descriu din combinatia aceea de supa, cimbru si ceapa, mmm, ce mai!

(Pana si vecina m-a intrebat ce am la cuptor, de miroase asa frumosss, i-am dat si ei si nu-i venea sa creada ca pot fi atat de deliciosi!)

Imagine Atasata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s