Dovleac in sirop de apa de flori

Un desert de finete din bucataria armeneasca ce se poate realiza din ingrediente simple.N-am facut poza de grup, lucram cu motoarele turate si am trecut peste:))                 Deci, lista ingredientelor:

2 kg dovleac de placinta curatat;
625 grame zahar;
4-5 cuisoare;
60 gr. nuci sau migdale macinate                                                                                                 apa de flori, o lingura

Se curata dovleacul de coaja si se taie si in bucati de cca. 3-4 cm latime dupa care se spala. Apoi cubuletele de dovleac se aseaza  intr-o oala si se presara zaharul peste ele.

Se lasa peste noapte sa lase suc. A doua zi ar trebui ca sucul sa acopere bucatile de dovleac.Se pune oala la foc mic si se fierbe pana cand bucatile de dovleac devin semi-transparente. Se scot, si siropul ramas se fierbe pana se leaga. Cu putin inainte de final se pun cuisoarele si apa de flori. Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste bucatile de dovleac.
Servim cu nuca macinata sau migdale macinate mare deasupra si apoi ne lingem pe botic zicandu-ne: prea bun, prea putin, mai vreau!

Daca nu v-ati convins ca arata intr-un mare fel, priviti mai de aproape si cred ca urmeaza o fuga pan’ la piatza dupa dovleac!

Pofta buna!

2 thoughts on “Dovleac in sirop de apa de flori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s