Rulouri de vinete cu legume si cascaval

Ne plac la nebunie rulourile de orice fel, dar daca sunt cu vinete si legume, neaparat si cu cascaval, atunci suntem si mai fericiti. Nu vreau sa fiu ingrata, ne plac si cele cu carne foarte mult, dar acum e post si am ales ceva mai usor, sper ca DD. sa-mi dea sanatate sa vi le prezint in timp (macar) pe cateva dintre preferate…Nu mai lungesc vorba si ma apuc de treaba fiindca vine poporul si nu e de mancare.                                                          

Ingrediente:                                                                                                                     3 vinete potrivit de mari,

2 dovlecei potriviti,  600 grame

3 ardei de culori diferite

3 morcovi   medii

40 grame unt

150 de grame cascaval

patrunjel verde, marar, dupa gust

sare, piper, oregano

3 linguri ulei , eu am avut de samburi de struguri

4 catei de usturoi pisati                                                                                                                                                                                                                                                                                   Mod de preparare:                                                                                                                      Se spala zarzavatul se scurge. Vinetele si dovleceii se taie pe lung si se sareaza lasandu-se intr-o strecuratoare la scurs.

Se taie betisoare morcovii si ardeii lasandu-se in asteptarea momentului ingemanarii.

Vinetele se trec printr-un jet de apa, se scurg bine, se pensuleaza cu putin ulei si se frig usor pe ambele parti, la fel si dovleceii.

Se acopera fiecare felie de vanata cu putin usturoi frecat cu ulei.

Deasupra fiecarei felii de vanata se suprapune, pe cat posibil una de dovlecel, se presara putin cascaval, se aseaza apoi betisoare de legume., se ruleaza totul si se fixeaza cu un scobitor.

Dupa ce s-au terminat de rulat toate bucatile, se unge cu unt o forma si se aseaza rulourile in tava pe un pat de legume, mie mi-au ramas….se presara verdeata tocata marunt si cascaval ras, daca a mai ramas unt se pune deasupra, apoi se dau la cuptor preincalzit la 180 de grade aproximativ de 20 minute. Asa arata scoase de la cuptor…te scot din minti:))Se servesc si calde si reci, simple sau cu sos de iaurt sau smantana. Indiferent cum le veti servi concluzia e una singura:

De bune ce sunt,  prea repede se duc!

   In post reteta se poate adapta foarte simplu: fara cascaval, fara unt (acesta din urma inlocuit cu margarina sau ulei maslinos.)

Oricum le veti face, sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s