Prajitura cu glazura de fanta (crema de branza)

Nu mai stiu cat a trecut de cand am vazut-o prima data pe blogul Laurei Sava, stiu doar ca am alergat de indata sa cumpar ingredientele necesare  pentru a o pregati  si de atunci se tot repeta. La cat de bine arata si gustul atat de placut, nu este pretentioasa la preparat si nu preget sa ma apuc de facut atunci cand mi se face pofta de asa o delicatete. Nici sa va povestesc cum o fac nu voi pregeta, deci incep.

Ingrediente:                                                                                                                                       Pentru blat:

6 oua mari                                                                                                                                           100 ml. ulei de floarea soarelui

6 linguri de zahar

4 linguri de faina

2 linguri de cacaoa

10 grame praf de copt( un pliculet)                                                                                              Pentru crema de branza:                                                                                                                   300 grame branza proaspata de vaci                                                                                                200 grame unt                                                                                                                                      200 grame zahar sau mai putin,  eu atat pun                                                                                   coaja de lamaie, portocala, esenta de lamaie, vanilie                                                                  Pentru glazura:

1 litru fanta de portocale sau grapefruits

2 plicuri budinca vanilie                                                                                                                       8 linguri de zahar                                                                                                                                  Mod de preparare:                                                                                                                          Se separa galbenusurile de albusuri punandu-se in castroane separate. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga uleiul, se freaca pana se incorporeaza, apoi se pune faina si cacaoa (cernute impreuna cu praful de copt) se omogenizeaza si ele.

Albusurile se bat spuma tare cu varful de cutit de sare si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri si cacao mestecandu-se usor, de jos in sus cu o lingura, nu cu mixerul.Compozitia se toarna in tava tapetata  cu hartie de copt si se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade, 25 de minute. Se face testul cu scobitoarea.Pentru crema se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, vanilia, esenta de lamaie si apoi se adauga branza ametita putin cu mixerul vertical. Se intinde crema peste blat, se niveleaza.Se da la rece prajitura sa se odihneasca pana este gata si glazura. Glazura se prepara conform instructiunilor pentru budinca cu 900 ml. fanta,  apoi se adauga zaharul si se fierbe pe foc pana devine sticloasa. Se lasa putin sa se racoreasca si apoi se intinde pe prajitura. Iata sectiunea de la locul faptei, si cu fanta galbena si cu fanta roz.Are si culoare si savoare prajitura asta…                                                                     De lipiciul la public nu va mai povestesc…va las sa va convingeti singuri!

Am facut-o si sub forma de tort  si a avut aceeasi soarta, s-a evaporat rapid! Pofta buna!

2 thoughts on “Prajitura cu glazura de fanta (crema de branza)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s