Chec cu visine

Checul acesta e ste preferatul familiei dintre toate checurile care se fac la noi in casa. Reteta este simpla, nu contine lapte, unt, nici praf de copt, de-aia o si adoram.🙂                                 Iata igredientele pentru un chec mare, facut in tava circulara:

4 oua mari                                                                                                                                             o cana de zahar                                                                                                                                      o cana de faina                                                                                                                                      4 linguri apa clocotita                                                                                                                           4 linguri ulei cald                                                                                                                         200-250 grame visine                                                                                                                     vanilie , esenta de migdale,                                                                                                                 o lingura coaja de lamaie, un varf de cutit de sare                                                                        Pentru glazura ( optional) :                                                                                                              100 grame zahar farin                                                                                                                         3 linguri suc de visine, sau lamaie daca nu aveti, chiar si apa

Mod de preparare:                                                                                                                               Se bat spuma ouale  cu zaharul (tehnica de aici ) si cand isi dubleaza volumul se aduga pe rand lingurile de apa, sarea, se mai bate putin, apoi de adauga si cele patru linguri de ulei una cate una. Se continua mixarea pana aproape se tripleaza  volumul. Se aduga faina in ploaie amesecand de data asta cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si  tapetata cu faina. Se pun deasupra visinele bine scurse,  avand grija sa le distribuim uniform, pe toata suprafata checului. Se coace la cuptor preincalzit timp de 25 minute la 170 grade. Se scoate numai dupa ce s-a facut testul cu scobitorul.         Din acest moment am facut si poze ca s-au incarcat acumulatorii.

Eu l-am intors fiindca avea si model tava asta.  Inainte de a-l taia l-am si glazurat cu o glazura obtinuta din trei linguri de suc de visine (suc lasat de visine in timpul scursului in strecuratoare) frecate bine cu 100 grame zahar farin. Peste glazura asta am venit si cu un fir de ciocolata fiindca imi ramasese de la altceva si gata, e coafat, sa vedem cine-l peteste! :))      Pana la urma i-am pus si trandafir in par,de-asta de aici (fiindca aveam facuti) ca sa-l aiba si mai si pe vino-ncoace …     La noi l-a avut,  fiindca l-am luat in brate si de cand il stim, nu i-am mai dat drumul, nu stim cum va fi la voi, incercati, ca orice incercare moarte nu are!                              Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s