Salata de rucola cu ton

Aseara vantul batea…nu,  badea in brate nu ma strangea🙂 ci ma strangea foamea si nu aveam nimic gatit fiinca asa se intampla de regula vinerea, se termina ce mi e prin oale si ramane sa gatesc mult ( si bine) sambata…am apelat la o situatie de urgenta si am incropit rapid o salata din ingrediente aflate la indemana. Cum facusem turul gradinii mai devreme si vazusem ce frumoasa era rucola dupa ploaie,  i-am pus gand rau. Asa s-a nascut ad-hoc ideea pregatirii acestei salate, care constituie dupa parerea mea, o cina minunata. Sa aducem ingredientele:                                                                                                                         200 grame ton                                                                                                                                     o ceapa rosie                                                                                                                                        un  manunchi  de rucola                                                                                                                       60 grame masline negre fara samburi                                                                                             2 oua fierte                                                                                                                                             2 rosii medii                                                                                                                                         2 linguri ulei masline ev.                                                                                                                    2 linguri otet balsamic                                                                                                                         2 linguri capere sarate                                                                                                                        piper, sare, dupa gust                                                                                                                        3 linguri  mozzarella rasa

Mod de preparare:                                                                                                                               Se rupe rocola in bucati, se toaca marunt pestele, ceapa se taie rondele, rosiile se taie in cuburi sau felii, oul se curata si se taie in sferturi. Se aseaza intr-un vas straturi alternative de frunze de rucola peste care se vor pune apoi masline, rosii, oua, ton, ceapa, capere, mozzarella.

Se continua cu a doilea strat alternad ingredientele pana se termina, dupa care se asezoneaza cu piper, ulei si otetul balsamic. Eu nu am mai pus sare deoarece era suficient de sarata la final (de la capere, masline, ton) si oricum noi nu mancam sarat! Am mancat cu pofta incercand sa adulmec gustul…parca era  de usturoi, parca si de creson, dar aducea si cu gustul arahidelor.Un asa detaliu nu cred ca te lasa-n pace, pana n-ai sa zici:”se face!”                                            Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s