Chiftele din carne de pasare la cuptor

Deoarece vine o vreme cand trebuie sa tragi linie si sa zici (referitor la alimentatie) ” ce mai reduc? ” noi am tras linie si am inceput prin a reduce,  printre altele, consumul de grasimi. Din acest motiv atunci cand poftim la chiftele, le coacem la cuptor, fara grasimi si ies minunate. Astazi le-am facut din carne de pasare, e vara, pe cele de porc le lasam pentru la iarna.                                                                                                                                               Iata ingredientele:                                                                                                                          1 kg carne de pasare                                                                                                                          2 oua mari                                                                                                                                            2 cartofi fierti                                                                                                                                       3 catei mari de usturoi                                                                                                                       o legatura patrunjel verde                                                                                                                  o legatura marar verde                                                                                                                       piper, cimbru, maghiran, sare-toate  dupa gust                                                                              Mod de preparare:    Carnea si verdeata se toaca. Se piseaza cartofii ca la piure, se  zdrobeste  usturoiul si  se sparg ouale. Se amesteca totul, se pipereaza, sareaza. Se ia cu o lingurita compozitie de carne si se da prin faina sau pesmet, eu am folosit faina de data asta.Dupa ce s-au tavalit prin faina,  se formeaza gogoloaie rotunde pe care le asezam direct pe tava de copt pregatita cu hartie de copt. Se da tava la cuptor preincalzit la 200 de grade 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute fiindca s-a incins cuptorul, sa avem grija! Gata, s-au copt!

Iata-le, ne fac cu ochiul!Le sta bine si in compania altor gustari la un finger food…Pofta buna!

2 thoughts on “Chiftele din carne de pasare la cuptor

  1. Le am si eu pe lista de mult timp si sunt curioasa cum or fi neprajite, dar nu mai apuc sa fac nimic in ultima vreme poate doar sa salivez uitandu-ma la cat de harnica esti, cand ai timp sa le faci pe toate, zau ca nu stiu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s