Cartofi acordeon la cuptor

Pfiu, ce dor mi-era de putina bloguiala…ca de gatit am mai gatit, dar nu fu timp de bloguit, asa ca tre’ sa ma asez pe treaba , sa ajung la zi cu postatul…vreau sa va povestesc astazi cum am pregatit acesti cartofi deliciosi la cuptor. Intai mi-am adus pe masa de lucru ingredientele:                                                                                                                                      1 kg de cartofi (medii au fost ai mei fiindca erau bio)                                                                    4-5 catei de usturoi                                                                                                                                 o lingurita cu cimbru uscat                                                                                                                    o lingurita cu oregano uscat                                                                                                                 4-5 linguri de ulei maslinos                                                                                                                  o cana de vin alb                                                                                                                                  sare, piper, dupa gust                                                                                                                        Mod de preparare:                                                                                                                          Se curata de coaja cartofii, dupa care se taie rondele cam la 4 mm. distanta, insa fara a-i desprinde de tot; se lasa cam 0,5 cm la baza netaiat.Din usturoiul pisat, 0 lingura de ulei, cimbru , oregano, sare si piper se face un sos.

Se ung cartofii cu acest maglavais de usturoi si se aseaza in tava cu taieturile in sus.Se torna vinul si uleiul ramas ( am folosit si la sosul de usturoi) si se da tava la cuptorul bine incins  cam 30 de minute. Se incearca cu un scobitor sau furculita daca sunt facuti, trebuie sa se si rumenesca frumos, voila!

Miros fantastic de frumos cand se scot din cuptor si-ti dau asa o nerabdare sa-i asezi mai repede pe farfurie… Noi ii papam simpli, in perioadele de post cu diverse salate.

Dar si alaturi de orice friptura, aici alaturi de copanul unui cocos naravas din ograda proprie.🙂

I-am repetat de multe ori fiindca argumentele „gustosi si aratosi” au fost suficiente pentru noi, aprecierile celorlalti degustatori nu le mai pun la socoteala, stiu doar ca de fiecare data s-a cerut reteta. Care reteta, am pus-o aici si pentru voi, ceialti pofticiosi,  stiuti sau nestiuti!                                                                                                                                                                                   Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s