Saramura de scrumbie cu rosii coapte

Deseori ne intalnim cu prietenii la o saramura de peste. Pur si simplu le place sa o manance la noi. Am dat de veste  ca s-au copt si rosiile in solar si m,m,m-urile au si inceput sa se murmure printre dinti, asa ca legitimul a prins scrumbia …A fript-o pe jar viu (mare corvoada pe caldura asta), dar a rumenit-o cum ii sta mai bine scrumbiei!Eu am pregatit saramura din urmatoarele ingrediente:                                                                 8 catei de usturoi                                                                                                                                  trei rosii coapte pe acelasi gratar cu scrumbia                                                                                 o lingura de hrean (tocat prin masina de tocat, sita deasa)                                                         5  ardei copti + un ardei iute uscat copt                                                                                           sare, busuioc uscat macinat                                                                                                               o lingura de ulei maslinos                                                                                                                     apa, cata va lasa inima, eu pun o ceasca de 150 ml.                                                                    zeama de lamaie, dupa gust                                                                                                                marar si patrunjel verde                                                                                                              Mod de preparare a saramurii:                                                                                                       Se zdrobeste usturoiul, se freaca cu uleiul. Rosiile coapte asteapta sa fie decojite si sa fie adaugate.Se decojesc, se zdrobesc si se amesteca bine cu usturoiul, apoi se adauga hreanul si busuiocul, iar se amesteca, se pune verdeata tocata marunt, zeama de lamaie, se toarna apa putin cate putin sa nu se subtieze prea mult. La urma potrivim de sare si adaugam fasii de ardei copt. Se introduc cateva scrumbioare in saramura si se lasa asa macar un sfert de ora,  sa se simta scrumbia in largul ei, la apa mare! 🙂Intre timp ne incalzim pentru marea degustare cu o tuica de cazan, caci „am cazanul meu!”:))

Ce urmeaza e placere, dar nu de oricare, d’aia dupa care curge multa bere!

Mai de-aproape…si apoi sa curga berea!Faceti-o, de va e ca si noua, placerea!                                                                                             Sunt sigura ca o sa aveti pofta, dar tot va zic, sa fie!                                                                     Pofta buna!

2 thoughts on “Saramura de scrumbie cu rosii coapte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s