Sos de visine

Nu se poate sa treaca vara fara sa pregatesc macar o singura data sosul asta parfumat si aratos. Cum visinele-s din belsug, dar timpul la fel de zgarcit ca intotdeauna cu mine, cea mai mare problema este sa scot samburii visinelor, altfel as prepara non-stop cate ceva din ele, fiindca imi plac foarte tare micutzele astea! Si sosul despre care vreau sa va povestesc e unul de poveste, dupa gustul nostru si atat de repede se incropeste. Ca sa nu pierd din timpul mult prea pretios mentionez ingredientele si ne apucam de treaba, ok?                   400 grame visine fara samburi                                                                                                          400 ml. apa, sau suc lasat de visine                                                                                             200 grame zahar                                                                                                                                25 grame amidon

   Mod de preparare: Visinele cu samburele scos se paseaza printr-o sita, sau se blenduiesc pana se obtine un piure subtire .

Se pune la foc apa/sucul (din care oprim trei/patru linguri  pentru dizolvarea amidonului) impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba ca pentru un sirop, dar nu se leaga foarte tare.

  Intre timp se dizolva amidonul cu sucul ramas si se toarna peste siropul cu zahar.

Se lasa sa dea doua/trei clocote si sosul este gata, se ia de pe foc, consistenta este cam asa…Se foloseste imediat ce s-a racit, se poate pastra in borcanele cateva zile in frigider.

Iata-l cocotzat  pe inghetata mea! 🙂

Tare bun a fost si in salata asta de cruditati!

Va doresc spor la scos samburi din visine, pentru ca stiu ca aveti ce face cu ele!

Si pofta buna la preparatele „dichisite”cu sosul asta visinat! 🙂

Anunțuri

2 gânduri despre „Sos de visine

    1. Sigur o sa-i placa, e tare aromat si gustos. Plec intr-o mica vacanta, dar sper ca atunci cand revin sa pot posta cateva delicii cu acest sos, piersici caramel cu sos de visine de exemplu…m-am tot gandit la el zilele astea dar n-am avut timp sa curat visinele de samburi.E pe lista de asteptare!:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s