Dovlecei pane cu sos de smantana si usturoi

Dovleceii, dragostea mea de vara! Nu e saptamana in care sa nu pregatesc ceva si din ei in sezonul estival. Aseara am vrut neaparat pane,  cu acompaniament de sos de smantana si usturoi. Dupa ce mi-am urzit planul, am si adus pe masa ingredientele si la paneuri cu mine,  fiindca a plouat si asa mai merge sa stai pe langa aragaz. 🙂                                            Ingrediente:                                                                                                                                    pentru pane:                                                                                                                                         1 dovlecel mare                                                                                                                                   2 oua mari                                                                                                                                            1 lingura faina                                                                                                                                                      piper macinat, un praf de sare                                                                                                         pentru sos:                                                                                                                                      200 grame smantana, merge de oricare                                                                                          5 catei de usturoi                                                                                                                                8 linguri de ulei pentru prajit dovleceii, am uitat sa spun, si sos                                                   o legatura de marar si alta verdeata, daca doriti, eu am pus cateva frunze verzi de coriandru                                                                                                                                                1/2 lingurita mustar                                                                                                                               Mod de preparare:

Se spala, se taie dovlecelul rondele cam de 0,4- 05 mm. grosime. Se pregateste intr-un castron maglavaisul pentru pane, amestecandu-se ouale cu faina, piper si sare.

Se aseaza pe foc o tigaie cu ulei la incins, dupa care se trec bucatile de dovlecel prin compozitia de ou si faina si apoi se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetel absorbant pentru inlaturarea surplusului de grasime, dupa care se aseaza pe platou.

Pregatim si sosul astfel: zdrobim usturoiul, punem peste el putina sare, mustarul, o lingurita de ulei si frecam totul ca la maioneza…

Se adauga smantana, se omogenizeaza totul si la final se pune verdeata tocata marunt.

E totul gata pentru o cina simpla si foarte gustoasa. Trebuie doar sa le aducem impreuna la masa, eu le-am adus asa , de data asta…

Dovlecei sunt cat cuprinde,  pofta buna pentru cine ii iubeste!

5 thoughts on “Dovlecei pane cu sos de smantana si usturoi

  1. O bunatate! La fel si eu cu dovleceii. Pur si simplu nu ma mai satur de ei! Arata fantastic ai tai. Am facut azi vinete pane, si astea îmi plac mult, dar la fel ca dovleceii, fac un miros în casa… cu toate ca am si hota pornita (care arunca afara), si usile si geamuri deschsie. Asa ca-i fac mai des altfel gatiti, dar lesin dupa dovlecei!
    Merci pentru tipsul cu sosul. Minunat!
    Pupici xoxoxo

    1. Stiu ca iti plac mult dovleceii, cand ma gandesc ce sa mai fac eu cu ei cand ii culeg din gradina fug pe blogul tau, numai nu am timp sa fac si poze tuturor preparatelor pe care le fac. In ce priveste hota si la noi e la fel, nu face fata, dar nu luam in seama.:) Sper sa faci sosul intr-o buna zi si sa iti placa si tie la fel de mult ca si noua. Eu sper sa ma tina curelele sa fac perele tale saptamana asta, ca mi-ajunge de cand poftesc la ele!:)) Si eu te pupacesc cu mult dor!

  2. Eu sunt innebunita dupa dovlecei pane, dar nu i-am mancat niciodata cu vreun sos. O sa incerc varianta ta, mi-am notat deja reteta, presimt ca o sa placa la toata familia ;))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s