Rulouri cu bacon si cascaval in foietaj

Maine e sarbatoarea Sf. Ilie si nu se cade sa nu pregatim cate ceva de rontait la o bere, un suc, asa ca, luam sortul din cui (pentru a nu stiu cata oara astazi) si ne apucam repede de trebusoara asta cu rontaielile. Cum n-am avut plan de bataie anterior planificat, merg la frigider sa vad care ar fi situatia pe campul de lupta…. Au iesit la interval: niste bucati de bacon, cascaval, ceapa verde, o bucata de salam ramasa de la pizza si niste aluat fraged pe care-l pastram pentru niste croissante. Nici ca mai trebuie altceva fiindca si cocosii si-au facut treaba si si sunt oua in cuibarele din ograda, deci atacam frontal niste rulouri. Aducem la indemana  cele necesare pentru bombele calorice  care urmeaza sa fie aruncate prin platori si dam startul bataliei: Recapitulam ingredientele:                                        500 grame aluat de foietaj                                                                                                                250 grame bacon feliat subtire                                                                                                    100 gr. cascaval                                                                                                                                 100 grame salam                                                                                                                                3 cepe verzi                                                                                                                                     piper, oregano, susan, mac                                                                                                                 un ou pentru uns                                                                                                                            Mod de preparare: Intindem foietajul  foaie dreptunghiulara ( asta in cazul in care nu il cumparati gata intins) si il pregatiti ca aici.  Se taie dreptunghiuri  orientandu-ne dupa cat de mare e o foita de bacon. Se aseaza peste fiecare dreptunghi o foita de bacon.

Se pregateste umplutura din cascaval taiat cubulete, salam asisderea si ceapa verde tocata, peste care punem condimentele dorite, in cazul meu putin piper si oregano.

Peste fiecare dreptunghi se aseaza o lingura de umplutura si se ruleaza.

Ruloul obtinut se taie in doua bucati egale., vor iesi ca niste melcisori asemanatori cu minipizza de  aici,  dar mult mai micuti la diametru.  Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, se ung cu ou pe deasupra, se presara cu susan ori mac si se dau la cuptor preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade. Sunt sigura ca o sa exclamati ca se fac  usor, pentru ca e un adevar usor de observat.

Va avertizez ca batalia este ca si castigata din momentul in care ati intrat pe campul  asta de bataile, problema va fi cu disparitia cat ai spune „peste” a rulourilor, fiindca nu pot fi tinute prizoniere din momentul in care le-ai scos din cuptor, nu, nu nu! Uitati-va cum arata si convingeti-va singuri!

Nu faceti niciodata una/doua, mai spre nouas’noua-ncolo sa fie indreptata bataia pustii!Va spune asta un om care se lupta pe frontul acestor rulouri de vreo doi ani si nu a pierdut nicio batalie, ba din contra, a tot primit decoratii! 🙂

Inca o dovada care sa va faca sa intrati voluntari in batalionul iubitorilor de astfel de gustari pentru picnic, pentru ceai, pentru intalnirile cu prietenii la o bere, dar sa vedeti ce frumos le sta si pe masa festiva langa alte gustari! Aici nu am mai taiat rulourile in doua si le-am copt asa cum au iesit initial, dupa ce le-am umplut si rulat.

Bune, bune …toata lumea care le gusta numai asta  spune.

Eu nu va mai spun decat pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s