Carnati in aluat de foietaj

Introducerea am facut-o in postarea de la rulouri cu bacon si cascaval in foietaj .  Si mai adaug faptul ca maine, de Sf. Ilie, niste prieteni dragi  vor pleca departe, fiind si acesta unul din motivele pentru care am pregatit mai multe rontaieli…sa fie si pentru ei, o gustare facuta cu drag pentru  drum!  Carnati in foietaj face multa lume, de mult timp circula retetele pe net. Si eu ii fac de mult timp, cert este ca sunt mereu actuali si saritori, asa le-am spus eu,  fiindca te scot din incurcatura atunci cand trebuie sa pregatesti repede ceva. Cine-i face, stie despre ce vorbesc, cine nu i-a facut inca, sa ia aminte ca e o lectie usoara ce nu prea are de-a face cu uitarea  a de-i scrisa-n legile omenesti! :)  Ii faci o data si nu te mai opresti, cam asa sta treaba cu carnatii astia in aluat. Hai sa povestim despre ce este vorba… ingrediente:                                                                                                           carnati de care va plac                                                                                                                         aluat de foietaj                                                                                                                                      ou pentru uns                                                                                                                                     mac , susan pentru un plus de gust                                                                                             Mod de preparare:                                                                                                                          Este foarte asemanator cu cel de la linkul de pe primul rand. Se intinde foaia de foietaj, se taie in functie de marimea carnatilor

Se ruleaza pe lung si se taie apoi in bucati de 3-4 cm. lungime.

Se mai poate proceda si altfel: se taie fasii de un cm. latime si  15 cm.  de aluat si se infasoara ca o spirala in jurul bucatilor de carnat taiate cam la 6 cm lungime. Indiferent cum dorim sa-i facem, ii ungem cu ou batut, ii presaram cu mac sau susan si-i asezam in tava de la aragaz pe hartie de copt. Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade 20 de minute.

Sunt de mare efect indiferent cum ii facem si  sunt asa de iubiti de catre toata lumea…eu fac destul de multi de fiecare data, fiindca sunt buni si a doua zi, daca se-ntampla minunea sa mai ramana.

Noi ii iubim si alaturi de rulourile cu cascaval sunt preferatele noastre dimineata, la ceai sau lapte, dar si la pachetele. Dar cel mai mult se bucura de succes la chefurile cu prietenii. Cred ca si maine urmeaza unul desi nu am Ilie prin casa… Sa aveti sarbatoare frumoasa maine si pofta buna!

6 thoughts on “Carnati in aluat de foietaj

  1. Felicitari ! Un platou frumos.
    Cand se racesc putin, dar nu foarte tare eu presar pe aceste rulouri cu aluatul infasurat putin cascaval ras si pun cate o frunzulita micuta de busuioc. Este o reteta usoara si pe placul tuturor.

    1. Multumesc si ma bucur ca iti plac.Fiecare din noi este liber sa imbogateasca o reteta si sa orneze un preparat dupa bunul plac.Dar cascavalul ras sigur cade de pe preparat daca nu este tinut putin la cuptor, parol!
      Cat despre busuioc, il ador si-l pun si eu pe post de „cireasa de pe tort” la multe chestii, dar pe rulouri nu, fiindca prepar multe de obicei si nu as avea timp sa motez atatea rulouri.:))))))))))))))))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s