Prune caramel pe pat de Camembert

De la caldura mi se trage, ma dispera si mi-e gandul mereu la mancare buna. 🙂  Pentru cina din seara asta am avut in vedere combinatia  dulce/sarat si nu oricum, ci cu caramel pe deasupra !  A fost o alegere inspirata,  fiindca ne-a placut foarte mult si acum v-o impartasesc si voua, sa vedem daca-mi dati dreptate…

Ingrediente :

4 prune coapte, dar ferme
2 bucati branza Camembert
4 linguri zahar brun                                                                                                                            2 linguri suc de prune sau zeama de compot                                                                                    un praf de sare                                                                                                                                   un praf de rozmarin pisat                                                                                                                  o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se spala prunele si se curata de samburi desfacandu-se in doua. Se aseaza fiecare jumatate de pruna cu partea bombata in sus pe un tocator si se taie acordeon, avand grija sa nu se duca taietura pana la margine.

Se pune la caramelizat zaharul cu sucul prunelor si zeama de lamaie( am luat bucata de lamaie de acolo).

Cand e gata caramelul se aduaga si prunele.

Se intorc pe ambele parti pentru a se carameliza uniform. Asa arata cand sunt gata.

Se dau jos de pe foc, se pregateste o tava in care se aseaza bucatile de branza si deasupra lor se impart prunele caramelizate.Nu se unge tava. Se tin la cuptor cam 10 minute.

Se scot , se pudreaza cu un praf infim de sare si foarte putin praf de rozmarin, se mai lasa in tava inca 10 minute dupa care se pot servi. Chiar daca se mai lateste putin branza, ca se topeste, se da cu un cutit pe margine si se reface usor forma pentru a fi prezentate intr-o forma atragatoare.  Cam asa  a defilat la prezentare portia mea. 🙂

Se pot servi calde sau reci, si mamaaa, cat sunt de bune! Nu va pot descrie amestecul de arome  savuroase dintre prunele caramel si gustul de fan al branzei camembert, trebuie sa va las sa va convingeti singuri!

Atat va mai spun: pe noi ne-au incantat din prima, sper sa va incante si pe voi vreodata si sa-mi dati dreptate.

Pofta buna!

2 thoughts on “Prune caramel pe pat de Camembert

    1. Asa este, o reteta care-ti lasa gust placut si dorinta sa o repeti.
      Mi-e gandul acum la o inghetata cu menta de la tine, fiindca vad ca incepem saptamana cu prelungirea codului de canicula. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s