Ciulama de pasare

Am facut ciulamaua asta pentru a satisface o mare pofta si in timp ce o preparam, mi-am dat seama ca de fapt imi  era si mie pofta de ciulamaua bunicii, fiindca si mancarica asta este una dintre cele deprinse in familie si pe care o fac mereu cu drag si numai din pui crescut in curte, nu din ala cumparat din marchet. Daca mai pun la socoteala faptul ca se face repede, cu conditia sa ai supa,  e inca un motiv sa-ti doresti sa manaci asa ceva mai des, noi cred ca nu am mai mancat de un an, gata, aduc ingredientele sa nu ma apuce caldura si sa nu ne treaca pofta!

Ingrediente:

1 kg. carne de pasare                                                                                                                           2 cepe                                                                                                                                                     2 morcovi                                                                                                                                             1 pastarnac
100 gr. unt
100 gr. faina                                                                                                                                         o legatura patrunjel verde
sare, piper alb

Mod de preparare:

Se pune la fiert o oala cu aprx. 3 litri de apa si o lingurita de sare. Cand apa da in fiert se aduaga in oala bucatile de carne portionate dupa obisnuinta si gust. Se lasa sa dea in fiert, se spumeaza de cateva ori si se acopera cu capac. Se toaca zarzavatul si se va introduce si el in oala care fierbe. Se controleaza daca s-a fiert carnea si cand este gata se ia oala de pe foc, se scot bucatelele si se lasa supa sa se mai racoreasca. Poza cu tot ce trebuie  pentru ciulama dupa ce s-a facut supa.

Intr-o cratita se pune untul la topit.

Cand s-a topit bine se adauga faina  cernuta.

Se amesteca intruna vreme de trei minute, dar nu se lasa sa se rumenesca. Se stinge cu supa de pasare strecurata, la inceput punem un litru si apoi, in functie de gust si preferinta ( mai groasa/mai subtire la consistenta) daca e cazul, mai adaugam. Odata cu supa se pune si piper alb. Se lasa sa dea cateva clocote, sa ajunga la consistenta unei smantani groase, dar curgatoare, dupa care se aduaga bucatelele de pasare scoase din supa. Se opreste focul si se va aduaga patrunjel verde.

Se serveste cu mamaliguta si  cu  pofta!

Pofta mare si hai Romania la Jocurile Olimpice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s