Nu trece ziua fara sa ne facem citronada ! E atat de placut pentru mine sa ma ocup de treaba asta cum nici nu va puteti inchipui! Inca de la prima ora mi-am facut obiceiul de a pregati un cofer cu bautura racoritoare din care sa mai bem peste zi pe langa alte alea…Astazi mi-a venit ideea sa pregatesc niste cuburi aromate si dragute, sa incant auditoriul. Vazusem poze pe la anumite aranjamente pe net si nu a fost greu sa-mi imaginez tehnica, asa ca am purces la lucru.
Ingrediente: 250 ml. apa plata flori de la plante comestibile: petale de trandafiri,flori de menta indiana frunze de menta sau lamaita tavita pentru cuburi de gheata, a mea era ocupata cu alte cuburi si am improvizat, sa nu radeti! bobite mici de afine congelate, de anul trecut
Mod de preparare:
Se aseaza in fiecare compartiment cate o frunza, o petala, o afina si se completeaza cu apa fiecare orificiu.
Se da tavita la congelator cel putin 2 ore. Dupa doua ore erau numai bune de pus intr-o citronada si se imbujorasera mama, mama de la afine!
Cele fara afine erau parca si mai aratoase deoarece transparenta lasa sa se vada culoarea petalelor si frunzelor pe care le ascundeau.
Gata, nu mai zabovesc fiindca mi se topesc minunile, fug sa fac o citronada!
Sa aveti spor la cuburit si racorit! 🙂
ce idee simpla si de mare efect, cum am zis si mai devreme, numa’ sa vina vara… ca sa vezi atunci „gateala” :))
Eu le-am folosit chiar zilele trecute, desi nu e vara si tot bune si de efect au fost!