Prajitura simpla cu visine

Ar fi culmea sa treaca vara si eu sa nu fac prajitura asta! Usor de facut si buna la gust, doua argumente care sa ma puna pe treaba, fara sa mai iau in calcul aspectul de curtoazie ce o insoteste cand e gata taiata pe platou si nu-i rezista nimeni! 🙂                                                 Sa vad daca voi ii rezistati!

Ingrediente:

 8 oua                                                                                                                                                     2 cani de zahar (cana de 200 gr.)                                                                                                     2 cani faina ( aceeasi cana de la zahar)                                                                                            150 ml. ulei de floarea soarelui                                                                                                          o lingura coaja rasa de lamaie                                                                                                            o esenta de vanilie                                                                                                                          300/400 gr. visine fara samburi                                                                                                    unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Reteta este din caietul mamei. Dansa nu folosea praf de copt si m-a deprins si pe mine cu asta si prajiturile cresc atat cat trebuie . Atunci cand o reteta specifica ingredientul il folosesc si eu, totusi, dar aici nu e cazul.
Cam lunga paranteza, sa vedem cum se face prajitura ca se termina visinele. 🙂                      Se bat albusurile cu zaharul pana se face o spuma tare, ca la bezea.

Galbenusurile se bat cu uleiul pana se albesc si se  aduga coaja de lamaie si sarea. Apoi se amesteca faina cu galbenusurile batute, turnand-o in ploaie, putin cate putin, pana se incorporeaza toata. Se va ingrosa compozitia foarte tare. Imediat se vor turna si albusurile batute peste ea si consistenta se va schimba.

Se pregateste o tava mare tapetand-o cu unt topit si faina sau cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava.

Eu pun visine din abundenta, ca sa va spun drept, nici nu le-am cantarit,  fiindca stiu ca e o compozitie cu tinuta si nu cad la fund.

Cand am terminat de repartizat visinele pe toata suprafata prajiturii se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se lasa cam 35 de minute la cuptor, se face testul scobitorului. Visinele raman pana la final exact asa cum le-am pus, deasupra prajiturii, lucru care nu prea mi se intampla la alte retete cu incarcatura umeda, de acelasi gen.Convingeti-va!

Este o prajitura foarte apreciata in mediul meu. Se poate face identic si cu alte fructe: caise, piersici taiate cubulete, prune, cirese etc. Mie mi se pare si economica, de sanatoasa nu mai spun! Pentru o tava de 24 puteti injumatati fara grija cantitatile!Buna si la ceai si la cafea si la pachet si pe masa festiva si la picnic, copiii o adora si chiar e de adorat. Eu pe aceasta o voi darui intreaga, pe voi va las sa o gustati  virtual, de aici.

Pofta buna,  cat mai sunt visine in piata!

Si nu uitati, sa fiti dulci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s