Caise grillate

De indata ce am cules caisele astea din caisul care se coace ultimul, am stiut ca trebuie sa repet caisele grillate ale Lyei, prea mi-au placut prima data si pana la anul, cand cine  stie daca voi avea recolta de caise, au ba, e prea lunga asteptarea! Priviti, deci,  vedetele carora li se datoreaza pregatirea pentru cina din seara asta a acestei retete.

Le-am pregatit astazi pentru a doua oara si e suficient pentru a ma determina sa le dau mai departe…Prea usor de facut, prea bune, prea aspectuoase si atat de apreciate de public!  Multumim, Piscotel, alias Lya,  pentru reteta asta pe cat de rapida, pe atat de faina! Sa vedeti ce bunatate poate sa iasa din cateva ingrediente simple si la indemana oricui…

Ingrediente:
6 caise coapte, dar ferme
150 gr. cas de vaca, sau telemea partial desarata
3 linguri de miere de albine
frunze de cimbru
samburi de nuca, cel putin atatia cate jumatati de caise sunt
optional-miez de samburi de caise, reteta nu prevedea, dar caisele mele au avut samburi dulci si am pus

Mod de preparare:
Se spala si se desfac caisele in doua se inlatura samburii (daca sunt dulci se sparg si se foloseste miezul).
Se grileaza jumatatile de caise intr-o tigaie fara grasime. Alaturi de ele se pun la grilat si miejii de nuca si cei de caise, daca i-ati pastrat.

Se intorc si se grileaza pe ambele parti. Branza se taie cubulete in functie de marimea caiselor si se incepe construirea turnuletelor dulci/sarate, dar foc de aromate!
Se aseaza o jumatate de caisa cu scobitura in sus pe platou si deasupra se pune un cub de branza, miez de nuca, se miluieste 🙂 turnuletul acesta cu miere si se presara apoi frunzele de cimbru, sa nu va zgarciti la cimbru, ca gresiti!                                                                           Imprastiati apoi si miez de sambure de caisa tocat, daca ati avut dulce si tacamul e complet!

E atat de fericita intalnirea acestor ingrediente, cum nu va puteti imagina!

 Puneti-va papilele la incercare si-mi veti da dreptate, pe noi ne-au incantat si rasincantat!
Pofta buna, mai sunt si caisi care se coc in august!

P.s.

Grillarea caiselor mi-a dat idei si am facut un desert minunat cu caise grillate si inghetata home made preparata ca aici  sau ca aici .
A fost ceva de neimaginat, asa ca,  daca va apucati de grillat caise acoperiti mai multe note ale gamei!

4 thoughts on “Caise grillate

    1. Bunatatea caiselor pregatite astfel ne-a lasat si pe noi fara cuvinte! Poti jongla cu ele ca si mic dejun, cina, desert, aperitiv…si nu mai spun cat de sanatos e sa mananci asa ceva!
      Multumesc, Oana!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s