Ciorba de zarzavat

Dupa ziua de sarbatoare de ieri cu mese copioase, am decretat ziua de astazi ca pe una „usoara” si am gatit pentru pranz o ciorba de zarzavat in care am pus tot ce am avut la indemana, bineinteles totul proaspat cules din gradina. Am de sterilizat niste borcane, asadar scurtez povestea si ma apuc sa insir, daca oi mai tine minte :))   ingredientele:     3 cepe medii
3 ardei de care or fi, rosii, verzi, galbeni…
3 morcovei
un pastarnac
o radacina de patrunjel
un dovlecel mare
o mana de boabe de mazare congelate
o mana de pastai verzi
o legatura patrunjel verde
o legatura leustean verde
cateva tije de telina (frunzele le-am pus la un smoothie)
500 gr. cartofi
400 ml. bors
3 linguri de ulei, eu de masline am folosit, merge si de floarea soarelui
3 rosii decojite
sare dupa gust
3 oua pentru dres

Mod de preparare:
Se pune la foc o oala cu vreo 2 litri de apa. Se toaca zarzavatul exact asa cum place fiecaruia. In paralel cu oala care fierbe, se pun la sotat intr-o tigaie cele 3 linguri de ulei, ceapa tocata si radacinoasele. Se lasa doar pana sticlesc  si apoi se adauga in oala care deja a dat in fiert.

Dupa cinci minute se adauga in oala si cartofii, dovleceii, mazarea, pastaile verzi, ardeiul, tijele de telina si cele de la leusteanul pe care-l vom adauga la final si putina sare.

Se lasa sa fiarba la foc mic, timp in care se decojesc si se toaca rosiile( eu le toc mic fiindca sotului nu-i place sa gaseasca folostine de rosii prin ciorba).   Dupa vreo 10 minute adaugam si rosiile si lasam sa fiarba in continuare.
Cand consideram ca s-au fiert suficient de bine toate, adugam si borsul, potrivim gustul de sare si lasam sa dea in fiert. Daca vreti de post, o lasati asa, noi astazi am dres-o cu 3 oua batute cu furculita pe care le-am adaugat la final. Am mai lasat sa clocoteasca un minut si am stins focul. Am adaugat verdeata tocata si gata ciorba noastra cu de toate!

Suntem innebuniti dupa ciorbele de vara, sotul are o vorba: „sa-mi faci o ciorba de sta lingura-n picioare! „, densa adica si asa o fac, cu tot ce-mi pica in mana!

O servim cu ceapa frecata cu sare, cu ardei iute si cu pofta, of course!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s