Tarta sarata cu ciuperci

S-a racorit si mi-e drag sa gatesc de toate pentru toti, dar nu pot tine ritmul sa postez totul, mereu imi spun ca va veni o zi…a venit timpul sa postez si tarta asta pe care am facut-o zilele trecute. Am inceput sa scriu de cateva zile dar nu  mai reuseam sa finalizez postarea si parca ma simteam vinovata, asa ca… te pazea, vin cu ingredientele! :))

Pentru blat:                                                                                                                                     100 ml. vin alb
80 ml. ulei
300 gr. faina
 Pentru umplutura:                                                                                                                              3 oua                                                                                                                                                300 gr. ciuperci proaspete sau din conserva                                                                             100 gr. branza proaspata( merge si altfel de branza)                                                                    50 gr. smantana                                                                                                                                 0 ceapa mare                                                                                                                                        3 catei de usturoi, sau dupa gust                                                                                                      o mana de frunze de ceapa verde, eu am avut de praz                                                                   o legatura mare de patrunjel                                                                                                              opt.200 gr. rosii cherry, putin cascaval pentru ornat, sau ce va place…                           piper,oregano, cimbru, sare, dupa gust                                                                                           2 linguri de ulei se masline extravirgin                                                                                                                                                                                                Mod de preparare:
Se spala si se curata frunzele de ceapa/praz, la fel si cele de patrunjel. Se scot si pun la scurs ciupercile din conserva, daca sunt proaspete le spalam, le curatam si le tocam. Se curata ceapa uscata, se spala si se toaca, la fel si frunzele verzi, patrunjelul. E totul pregatit de atacul final!

Prima data asaltam o tigaie in care punem la sotat in 2 linguri de ulei, ceapa, dupa doua minute usturoiul si dupa inca doua frunzele de praz. Peste ele aduagam ciupercile si mirodeniile, potrivim de sare si dupa cateva minute oprim focul. Ne ocupam apoi de pregatirea aluatului pentru blat, care nu este altul decat acela simplu si bun pe care vi l-am descris aici, aluat pe care l-am folosit cu succes si la tarta de aici . Nici trei minute nu dureaza pregatirea aluatului.

Intre timp s-au racit ciupercile si adaugam peste ele ouale, branza si smantana.

Le amestecam pana la omogenizare. Intindem aluatul, il asezam in tava si turnam peste el compozitia cu ciuperci. Deasupra radem cascaval, daca avem si vrem, nu e obligatoriu si ornam dupa imaginatie. Eu ador acest tip de rosiute la ornat si vreau sa profit de ele atat cat le am proaspete in gradina. Iata cum arata tarta mea inainte de cuptor.

Am tinut-o la cuptor preincalzit, 30 de minute la 180 grade. Se verifica si cand se rumeneste suficient se opreste cuptorul. Asa arata dupa cuptor.

Si asa arata in timp ce o astepatam sa se racoreasca putin. Dupa aceea nu am mai putut sa fac nicio poza, sau napustit pofticiosii si dusa a fost!

Si nu e rau deloc, s-a dus unde trebuia!🙂 Pofta buna, daca vreti cumva sa vi se duca si voua tot acolo unde ni s-a dus si noua! Si poate voi ne spuneti si ce s-a mai dus dupa ea, fiindca nu-i place neacompaniata, pentru ca  ea sa se duca, trebuie gatul sa se unga…🙂

2 thoughts on “Tarta sarata cu ciuperci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s