Drob de pasare in forme de muffins

Am mai postat reteta de drob din maruntaie de pasare pe blog, dar cum imi plac variatiunile pe aceeasi tema, astazi l-am pregatit putin altfel, mai degraba intr-o alta forma si cum rezultatul ne-a intrecut asteptarile, m-am gandit ca e demn de dat mai departe, fiindca i-ar sta bine in forma asta de prezentare langa alte antreuri la mesele festive. Gratie cocoseilor din ograda care-si luasera prea mare avant, crezandu-se atotstapanitori si  pe care i-am sacrificat, dar si a verdeturilor renascute in racoarea diminetilor de toamna, am decis fara drept de apel ca organele sa mearga direct la drob! Deci materia prima afost de cea mai buna calitate, placerea de a-l pregati asisderea, la fel si aceea de a va impartasi experienta din bucatarie, asa ca trec la fapte…

Ingrediente:

700 grame organe de pui(pipote, ficati, inimi)                                                                                6 oua mari
o legatura mare de ceapa verde
o legatura mare de patrunjel
o legatura mare de marar verde
3 foi de dafin
10 boabe de piper
sare dupa gust
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita maghiran                                                                                                                        o cescuta mica de orez
Mod de preparare:
Se pun organele la fiert cu boabele de piper intregi, foile de dafin si putina sare. Atentie, nu se fierb prea tare! Dupa ce se scot si se lasa la racit, in zeama in care au fiert, strecurata, se fierbe si cescuta de orez. Se va inchide la culoare din cauza zatului in care au fiert organele, nu-i rau! Se lasa apoi si orezul la racit. In acest timp se fierb trei dintre oua, se curata. Se taie marunt ceapa verde, patrunjelul si mararul. Practic, daca am ajuns in acest punct, drobul e ca si facut, ce-a fost greu, a trecut!🙂

Se toaca prin masina organele si orezul amestecate, orezul nici nu se mai cunoaste in castron!

Apoi se vor amesteca la un loc: ceapa verde, patrunjelul, mararul, miroseniile, cele trei oua crude ramase.

Se potriveste gustul de sare si incepem sa punem compozitia in formele de muffins. Eu am procedat astfel:                                                                                                                                -am taiat ouale fierte in sferturi;                                                                                                       -am asezat in fiecare orificiu al formei captusit cu hartie speciala cate o lingura de compozitie de drob;
-peste compozitie am pus un sfert de ou;

-am pus iarasi cate o lingura de compozitie, rotunjind un pic fiecare cocolos format cu lingura din dotare;

Cand s-a terminat si operatia aceasta, tava e gata de dat la cuptor. Se tine la sauna o jumatate de ora la 190 de grade, dar cuptorul trebuie sa fie preincalzit! Va prezint muffinsii mei sarati, gata copti!

Va garantez ca sunt  buni, buni!

Sectiune…

Si pofta buna!

10 thoughts on “Drob de pasare in forme de muffins

    1. Noua ne place oricum drobul si pregatindu-l destul de des, a trebuit sa gasesc forme noi de prezentare si bine am facut ca toata lumea a apreciat asta, asa ca o sa-i dau inainte cu tupeu si o sa ma gandesc pe mai departe la noi forme, care bucatar nu vrea audienta?🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s