Musaca de carne, cartofi si ciuperci

Stau si ma intreb daca as reusi vreodata sa fac o lista completa a mancarurilor pe care le preferam. Sigur nu, exista multe feluri de mancare pe care le pregatesc si se mananca asa cu o pofta! Printre ele se afla si musacaua, cu diverse variante. Una dintre ele este aceasta pe care vreau sa v-o prezint astazi.

Ingrediente:                                                                                                                                     1 kg. de cartofi( ai mei sunt noi)
400 gr. ciuperci
2 cepe
400 gr. carne tocata                                                                                                                          1-2 oua, eu am avut unul mare                                                                                                        4 linguri bulion sau pasta de rosii                                                                                                     o mana verdeata, patrunjel + marar                                                                                             piper, cimbru,oregano, sare-dupa gust                                                                                          30 gr.unt pentru uns tava                                                                                                               un ardei rosu gras, sau kapia

Picture 165Nu se stransese tot grupul la momentul sedintei foto! 🙂 Oul, untul, bulionul si ardeiul erau pe drum!

Mod de preparare:                                                                                                                             Se curata si se spala ciupercile, se toaca ceapa. Se pune ceapa la sotat, dupa trei minute se adauga ciupercile, apoi carnea si se lasa sa se imprieteneasca la foc mic, adaugandu-se si mirodeniile. Eu aveam un ardei rosu pe masa si l-am pus  si pe el pentru a da putina culoare.

Picture 168Cand este  gata amestecul, se trage cratita de pe foc si dupa ce s-a racorit putin, se adauga oul, verdeata si bulionul ( home made in cazul meu) .

Picture 179

Intre timp se unge generos o tava cu unt si apoi se purcede la asezarea primului strat de cartofi taiati rondele.

Picture 175Peste cartofi se toarna compozitie de carne si ciuperci,  astfel incat sa acopere toata suprafata, cu grija pentru a nu se deranja cartofii. Se aseaza un nou strat de cartofi si ultimul strat de carne.Picture 180Se intinde compozitia de carne peste al doilea strat de cartofi si deasupra se aseaza un strat de ciuperci.Picture 184Astfel pregatita, tava se da la cuptor preincalzit la 180 grade, pentru o jumatate de ora.
In acest timp va trebui sa va gasiti de lucru pentru a va abate atentia de la mirosul atragator ce razbate din cuptor…Si apoi, treceti la ultima operatie, cea mai placuta, de altfel, servirea musacalei, o portie generoasa a si aparut in decor! 🙂

Picture 378Intre timp s-a scos si painea din cuptor…

Picture 389

Mmmm, sa o incep?

Picture 387Sa o studiez pe toate partile…

Picture 357Gata, atacam, altfel nu se mai poate!

Picture 403

Impresii?                                                                                                                                         Nici n-ai timp sa le sintetizezi: gustoasa, aratoasa, savuroasa si usor de facut! Pofta buna!

Anunțuri

9 gânduri despre „Musaca de carne, cartofi si ciuperci

  1. Azi nu am reusit sa manac mai nimic pentru ca nu ma simteam bine , la ora asta sunt rupta de foame si ce fac? Intru pe blogul tau …Sunt eu in toate mintile? Aici mori de pofta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s