Carnati „infasati”in aluat cu drojdie

Din ciclul”De-ale dejunului”, ba, chiar „Si-ale ale pachetului”🙂 recurg cateodata( mai mereu) la variatiuni pe diverse teme. Nu de alta, dar vreau sa fiu sigura ca ceea ce pun pe masa constituie premisa pentru „bon apettit”. Asa s-a nascut ideea acestor „carnati infasati” dupa modelul infasarii vazut demult pe net, folosit in multe alte preparate, dar nepozate…acum  sosise si timpul unei  mici sedinte foto, chiar daca vreme nu prea era🙂 dar avand in vedere faptul ca reteta aluatului era deja pe blog, m-am incumetat si gata, trec la ingrediente:                                                                                                                          I pentru aluatul cu drojdie:   
500 de grame  faina
300 ml apa
40 ml ulei
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
25  de grame  drojdie proaspata                                                                                                        II pentru compozitia ce fragezeste aluatul                                                                                   125 grame  margarina sau unt 80%
70  grame  faina                                                                                                                                Carnati afumati subtiri pentru umplutura              Nota:                                                                                                                                                  Se poate folosi si aluat de foietaj cumparat daca nu doriti unul home made.

Mod de preparare:

Se preagateste aluatul urmand exact pasii descrisi  aici  si se imparte in mai multe parti, tinandu-se cont si de marimea bucatilor de carnati ce urmeaza a se infasa.

Picture 1728

Se intind cu merdeneaua bucatile de aluat in forma dreptunghiulara sau ovala. Se aseaza bucata de carnat pe lungul foii pozitionand-o exact in mijloc  si se franjureaza partile laterale de aluat exact asa cum exemplifica fotografia, mai bine, cred, decat as face-o eu in cuvinte.

Picture 1744Apoi se incepe infasarea, petrecandu-se dintr-o parte in cealalta fiecare fasie. Tot fotografia va fi mai explicita!

Picture 1746Infasam astfel cati „copii” afumati dorim, ii ungem cu galbenus amestecat cu o lingurita de iaurt sau smantana, daca ii vrem pistruiati ii presaram cu semintele preferate, ii asezam intr-o tava pregatita cu hartie de copt sau una antiaderenta si-i dam la sauna pentru 20 de minute, la cuptor preincalzit la180 de grade. In tava mea sunt si cateva cornuri umplute cu branza pentru pofta omului, ce sa fac, daca am om pofticios si aluat care se preteaza la toate cele !🙂

Picture 1750Pana am pregatit gratarul pe care sa se raceasca, infasatii nostri  sunt gata si un parfum picant razbate dinspre ei semn ca-ti vei incanta dintr-o data mai multe simturi. Mmm-urile sunt pe buze si nu te poti abtine de la unul cald…dupa ele urmeaza yamiii!

Picture 1792Bun rau, infasatul si tine al naibii de foame, credeti-ma, daca mai e si cana de lapte fierbinte langa…

Picture 1760

Nu stiu daca v-au facut cu ochiul, dar eu voi reveni cu alte minuni infasate in aluatul acesta pe care il ador si pentru care-i multumesc in gand, cand il prepar si aici, public, Laurei Laurentiu.

Picture 1765Pofta buna!

2 thoughts on “Carnati „infasati”in aluat cu drojdie

    1. Uite-asa mi-a venit mie atunci sa ii infas! Ii imbracasem in fel si chip pana la momentul ala si ca sa fie la moda le-am schimbat lookul!🙂
      In seara asta am infasat o rulada de pui ca nu cumva sa-mi ies din mana!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s