Placinta cu piept de pui si cascaval

V-am spus despre aluatul acesta  ca este bun la diverse preparate dulci ori sarate. Bun, e prea putin spus. Trebuie folosit superlativul absolut ca sa fie caracteizat in mod obiectiv. Dar eu nu vreau sa recurg la vorbe, ci la faptele care m-au determinat sa-l indragesc asa de tare, asa ca azi voi continua cu un nou episod al aventurii cu acest aluat fraged. Titlul episodului l-ati vazut, acum sa vedem ingredientele.

I pentru aluatul cu drojdie:   
500 de grame de faina
300 ml apa
40 ml ulei
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
25 grame de drojdie proaspata                                                                                                        II pentru compozitia ce fragezeste aluatul                                                                                   125 grame  margarina sau unt 80%
70  grame  faina                                                                                                                               III pentru umplutura placintei
un piept de pui fiert al dente si toocat marunt
un ardei gras rosu tocat
150 gr. cascaval ras, puteti pune si mai putin, noi suntem fani🙂
o legatura de patrunjel(tocat si el)
sare, piper, oregano, dupa gust

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul exact asa ca cel de aici .Nu intra tot la placinta aceasta, cam 50% intra, dar din restul se umplu imediat niste cornuri si am impuscat doi iepuri unul dulce si unul sarat, pam, pam! :) Se pregateste totul pentru umplutura si se amesteca.Picture 1748Se intinde foaie de aluat si se taie dupa tehnica de la carnatii infasati in aluat se vede foarte bine in poze tehnica infasarii. In loc de carnat se aseaza umplutura pe mijloc, se modeleaza cu mainile forma de sul si apoi se infasa cu grija, sa nu-i ramana picioarele pe afara.🙂

Picture 1753Se unge cu ou, se presara cu oregano si seminte, apoi se introduce la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute. In cuptor aluatul creste putin, fiind cu drojdie. Voila!

Picture 1794Sectiunea este mai mult decat apetisanta…

Picture 1811Gustoasa, aspectuoasa, usor de facut si  cu mare  priza la public, asa s-ar caracteriza la o prima vedere.

Picture 1711Merge cu de toate si dispare pe neasteptate, asta veti vedea mai apoi…

Picture 1725O gustare excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet, eu d’aia o iubesc si-o tot repet! Dupa cum vedeti, nu v-am spus o gluma. Asta, dragilor chiar e o placinta faina, pofta buna!

Picture 1732

4 thoughts on “Placinta cu piept de pui si cascaval

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s