Rulouri cu somon, gen minipizza

Am asteptat cu nerabdare si ziua echinoctiului de primavara, tot sperand ca macar odata cu acesta zi calendaristica primavara se va indura sa ni se arate in straiele verzi, cu borduri de flori in culori calde, dar n-a fost sa fie nici de data asta, se lasa asteptata domnita, dupa cum bag de seama! Ma trage ata tot pe langa cuptor. 🙂 Saptamana asta nu prea am avut chef de gatit, dar cum aveam niste somon ce trebuia folosit neaparat, am gasit varianta acestei rulade ca pe una foarte convenabila, care sa mearga cu un pahar de iaurt home made. Ingrediente:

400 gr. aluat frged sau foietaj cumparat 200 gr. somon afumat
100 gr. cascaval sau branza
o legatura mica de usturoi verde
piper, 1/2 lingurita busuioc uscat, sau oregano
ou pentru uns

Mod de preparare:

Se intinde aluatul foaie dreptunghiulara cam de 5 mm. grosime ( eu am avut aluat home made) daca este foietaj se lasa asa cum este. Se presara deasupra branza/cascavalul, somonul taiat bucatele, usturoiul verde tocat, mirodeniile. Apoi se ruleaza.

Picture 459Odata obtinut ruloul se taie dupa tehnica de la minipizza .

Picture 462Se aseaza rulourile in tava, pe hartie de copt si se ung cu ou batut. Se presara cu busuioc uscat sau oregano.

Picture 468Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.Ies adevarate minunatii!

Picture 473Daca iubiti somonul, sigur o sa va placa si aceste rulouri, mai ales ca se fac in timp record.

Picture 509Picture 475Pofta buna!

Picture 504 Picture 493

 

 

Anunțuri

Un gând despre „Rulouri cu somon, gen minipizza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s