Pateuri cu ciuperci

Astazi vreau sa va vorbesc despre o placere culinara devenita traditie in  familia mea,  rasfatul cu pateuri calde, in weekend. Umplute cu diverse, de la carne, varza, cascaval, la ciuperci, sau legume, oricum ar fi umplute, tot preferatele duminicilor noastre raman ! Desi le fac des, acest lucru nu a dus la fenomenul de saturatie, fiindca mereu combin ingredientele pentru umplutura, semintele pe care le pun deasupra le rotesc de la duminica la duminica, astfel incat de fiecare data pateurile noastre sa aiba elementul de noutate care sa tina treaz apetitul. S-a intamplat ca ultima data cand le-am facut sa ramana cateva si pentru luni si degustatorii din afara familiei sa fie la fel de incantati si interesati de reteta, astfel incat nu mai pot amana si dau tipsul mai departe. Deci,  Yvonette& company, pregatiti, va rog, pixurile, ca dau startul retetei!

Ingrediente:

400 gr. foietaj                                                                                                                                   300 gr. ciuperci proaspete sau conservate
200 gr. cascaval
o legaturica usturoi verde, merge si o capatana uscata
codite de ceapa verde, daca aveti, eu am avut cateva ramase de la altceva si le-am folosit piper proaspat macinat, oregano uscat                                                                                          ou pentru uns, seminte pentru deasupra, sau cimbru, oregano

Mod de preparare:

Eu de cele mai multe ori folosesc aluat de foietaj home made, am tot spus asta pe blog, dar de data aceasta nu am avut si nu am vrut sa pregatesc din simplul motiv ca era duminica si nu doream sa fac aluat in acea zi. Deci, se decongeleaza in frigider( regula de baza in folosirea foietajului congelat) un pachet de 800 gr. aluat (Bella) cumparat.  Eu am folosit ciuperci intregi din conserva din dorinta de a avea niste pateuri cat mai light, cele proaspete ar fi trebuit sotate in ulei si ereau mai calorioase🙂 Cascavalul se rade pe razatoarea de mere, usturoiul se toaca foarte marunt, coditele de ceapa, la fel.Este totul gata pentru formarea pateurilor. Se intinde foaia de aluat pe masa, cu grija sa nu se rupa, se taie in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Pe unul din colturile patratului se aseaza o lingura de cascaval ras, ciupercute,ceapa verde, usturoi si mirodenii exact pe gustul fiecaruia. Nu am avut lumina favorabila pozelor in coltul de lucru, dar ele sunt explicite, chiar daca nereusite.🙂

Picture 308Picture 309Se strange cu ajutorul unei linguri umplutura cat mai pe coltul fiecarui patrat si apoi se aduce coltul gol peste cel cu umplutura, obtinandu-se niste triunghiuri lipite parte peste parte cu ajutorul unei furculite.  Se aseaza  pe tava pregatita cu hartie de copt, se ung  cu ou, se presara cu oregano, sau  seminte de in, mac, susan, la alegere! Apoi se introduc  in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa la copt 20 de minute, pana se rumenesc putin si se umfla precum gogosile.

Picture 312Picture 321Nu pot sa va spun cat de repede dispare prima sarja, da, da, prima, fiindca niciodata nu ma complic doar cu cateva, sunt prea fragede, prea bune, prea ca la tara( scuzati lipsa de originalitate a reclamei) 🙂 Le devoram, pur si simplu si mai vrem! Sectiune nascatoare de pofte…

Picture 331Picture 325Pentru cresterea apetitului, la  a doua tava scimb ceva, le fac sub forma de dreptunghiuri; dupa ce se incalzeste bine cuptorul ies mai umflate, fapt ce te face sa crezi ca-s si mai apetisante, deci, mai merge unul! 🙂

Picture 347Aceasta tema este generoasa in variatiuni, asa ca, va las sa zburdati liber pe campul cu pateuri, dragilor(stiu ca va gandeati la maci)   🙂 pofta buna!

Picture 335

6 thoughts on “Pateuri cu ciuperci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s