Prajitura de post cu fructe uscate

De ceva vreme fac aceasta prajitura in posturile mari de peste an si fiindca are mare cautare am facut-o, bineinteles, de indata ce a inceput si acest post, ca sa nu-mi pierd indemanarea. Ingredientele care o compun sunt simple, dar rezultatul e unul „compus”…Da, compus din aprecieri care mai de care, cereri de reteta si bisuri. Fiindca s-au inmultit cererile pe diverse canale in ultimul timp, o postez ca sa vin in intampinarea tuturor doritorilor. Sunt sigura ca toata lumea va fi la fel de incantata ca si noi de consistenta si gustul acestui dulce de post foarte usor de preparat, dar cu tinuta!🙂

Ingrediente:

350 ml. apa minerala

270 gr. zahar tos
500 gr. faina
180 ml. ulei
2 linguri cacao
coaja de la o lamaie

un pliculet praf de copt
150 gr. fructe uscate:curmale, caise, merisor, ananas, stafide,                                                    100 gr. nuci pentru deasupra

seminte dintr-o pastaie de vanilie, sau 2 pliculete de zahar vanilat, daca nu aveti pastaie

un praf sare

Mod de preparare:

Se amesteca apa minerala cu zaharul pana se dizolva complet zaharul. Se adauga ueiul, sarea si coaja de lamaie.

Picture 288Se cerne faina impreuna cu praful de copt de doua ori. Apoi se adauga in castronul ce contine ingredientele lichide si se amesteca usor cu telul incepand de la marginile castronului.

Picture 292Cand s-a terminat de incorporat toata faina se obtine o compozitie curgatoare, mai putin consistenta decat la chec, normal, doar nu are oua, eu am surprins-o asa…

Picture 295 Se pregateste o tava  mare cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitie, asa, alba in ea. In cealalta jumatate a compozitiei se pune cacao si se omogenizeaza totul. Apoi se presara si fructele uscate tocate maruntel.

Picture 301

Se omogenizeaza amestecand de jos in sus si cand aceasta operatie este gata se ia cu lingura compozitie si se toarna peste cea alba din tava. Trebuie cuprinsa toata suprafata prajiturii, dar din loc in loc, fiindca nu se poate intinde peste tot din cauza fructelor.

Picture 302Deasupra se pune multa nuca tocata, dupa ce in prealabil a stat cateva minute la cuptor.Eu am pus foarte multa nuca, fiindca suntem fani.🙂 Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Se face testul scobitorului si daca acesta iese curat, prajitura e gata. Pentru a se taia perfect este recomandat sa se lase cateva ore la racit, dar noi niciodata nu avem atata rabdare, fiindca miroase grozav de bine in toata casa. Priviti sectiuni pufoase, care emana parfum de nuca, vanilie, lamaie…

Picture 451

Picture 446Picture 492Picture 466

Pofta buna si nu uitati sa fiti dulci, poate alungam spiritele iernii!🙂

Picture 497

Picture 511

 

 

 

11 thoughts on “Prajitura de post cu fructe uscate

    1. Buburuza draga, ce bine-mi pare sa te vad pe aici, poate aduci cu tine primavara ca tare mult o astept!🙂
      Cat despre prajitura, are note maxime din partea noastra pe toate liniile!

    1. Ma bucur ca ai mancat, lasa ca nu se intampla nimic, chiar daca e tarziu, e light!🙂
      Sa-ti fie de bine!
      Este cea mai usoara prajitura pe care o fac; iti spun asta gandindu-ma ca ai putea sa o faci si tu fiului tau, fara nicio emotie.
      Cat despre ora, e ora mea de bloguit, sunt asa de aglomerata cu munca si nervozata de la vreme…:( Dar mananc o prajiturica si-mi trece!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s