Placinta cu visine

Picture 1361

V-am spus mai demult ca-mi plac placintele si am reusit sa va prezint cateva: asta, sau asta, sau poate aceasta , chiar si d’asta. De departe, aceasta pe care vreau sa v-o prezint astazi imi place cel mai mult vara si nu numai mie, tuturor pofticiosilor din casa. Cum vremea visinelor a sosit, n-am ratat ocazia de a face prima placinta de acest fel in week-endul acesta, nu de alta, dar era nevoie de putin rasfat pentru fiul meu drag care dorea ceva bunut facut de mami inainte  sa plece departe. Iata cele trebuitoare unui rasfat de acest gen…

Ingrediente:

500 gr. aluat de foietaj                                                                                                                     600 gr. visine
20 gr. amidon alimentar
130 gr. zahar tos
un ou pentru uns                                                                                                                                  optional fulgi de migdale                                                                                                                    o lingura cu varf de gris

Mod de preparare:

Se scot samburii visinelor si se lasa visinele la scurs intr-o strecuratoare. Aviz amatorilor, ne trebuie si sucul scurs, daca va place (cum imi place mie) stiu ca veti fi tentati sa-l sorbiti dintr-o privire. :)  Se pregateste amidonul astfel: se amesteca cu doua linguri de zahar si trei linguri de suc de visine. Separat, pe foc se pun la fiert220 ml. suc de visine scurs de la visinele lasate in asteptare. Daca nu s-a strans destul suc, completati cu putina apa. Cand da sucul in fiert, amestecati-l repede cu amidonul dizolvat anterior si lasati sa dea un clocot. Procedeul e acelasi ca la budinca. Se ia de pe foc si se lasa doua minute sa-i iasa sufletul, timp in care amestecati visinele scurse cu zaharul ramas dupa ce ati luat cele doua linguri. Se toarna budinca peste visinele indulcite din castron si se lasa sa se raceasca. Aceasta va fi umplutura placintei.

Picture 1361Pana se raceste umplutura, se intinde aluatul in tava astfel incat sa „curga” pe doua parti laterale, iar in celelalte doar sa fie putin ridicat pe margini. Se presara grisul.

Picture 1349In acest moment, daca s-a racit, compozitia de visine se poate adauga peste aluat. Asa arata dupa ce am turnat eu compozitia in tava.

Picture 1369Se aduc marginile spre centru imbracand placinta, se impacheteaza efectiv, sa nu se mai vada visinele. Atentie, strangeti bine marginile pe dedesubt sa nu iasa umplutura, ca ar fi mare pacat! Se unge cu ou pe deasupra si se presara fulgii de migdale. Asta, daca vreti s-o faceti exact asa ca mine, se poate si fara uns si fara migdale! Tava mea inainte de cuptor arata cam asa…

Picture 1372Se coace la cuptor preincalzit la 200 de grade astfel: 10 minute la 200 de grade si inca 20 reducand la 180 de grade. Va fi greu sa asteptati finalul in parfumul degajat de cuptor, care va cotropi toata casa, va previn…Si la fel de greu va fi sa asteptati sa se raceasca dupa ce o scoateti din cuptor, ca apoi totul e usor, dispare cat ai spune doi! Convingeti-va, la cum arata, cum sa nu o mananci pe toata!

Picture 1428Iat-o si feliata, nu c-ar rima cu apetisanta, dar daca e!🙂

Picture 1475O barcuta  vine si catre voi, chiar daca s-a innorat.🙂

Picture 1462

Picture 1486De fiecare data cand  stim ca urmeaza sa savuram asa ceva, ne luam masuri de precautie; mai intai pregatim inghetata si le mancam in tandem. Ce spun papilele noastre dupa intalnirea cu tandemul asta, nu prea se poate descrie, papilele voastre trebuie musai sa aiba ocazia unei intalniri de genul…

Picture 1501Eu n-m vrut sa pastrez numai pentru mine impresia acestei intalniri, motiv pentru care va spun cu mana pe inima „e  buna”!

Picture 1522Cu inghetata, sau simpla, ca atare, placinta asta e plina de savoare!

Picture 1537Picture 1524

Picture 1471Pofta buna! Si-o sa va convingeti fiecare!

10 thoughts on “Placinta cu visine

    1. Acum, ca nu mai e, deja si eu salivez uitandu-ma la poze, dar in week-endul urmator o voi face iar, fiindca-mi vine fata, de data asta si pentru ca e buna rau, cu inghetata mai ales!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s