Tarta cu zmeura si pepene galben

E vara si-avem fructe din belsug. Asta e un lucru minunat, ne facem de cap mancand pe saturate, de toate.🙂 Si cand ma apuca dorul de ceva dulce, primul lucru la care ma gandesc este o tarta. Si e de-ajuns sa ma gandesc doar, ca imediat incep cautarile facand inventarul fructelor din stoc si gata, ne apucam de treaba pentru ca e cald si doar n-om transpira doar gandindu-ne ce si  cum, ci pregatind ceva bunul de care ne era dor si mai ales, pofta! Si daca-ti mai si da inima ghes sa paritcipi la Concursul anti-plictiseala organizat de Diva in bucatarie si Just T esti si mai motivat si fugi dupa cele necesare.🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

450 gr. faina                                                                                                                                    115 gr. unt sau margarina
1 ou intreg micut + un galbenus
100 gr. zahar farin sau mai putin, dupa gust
1/2 pliculet praf de copt
coaja de lamaie
un praf de sare

Pentru umplutura:

50o gr. mere                                                                                                                                    250 gr, zmeura 1/2 pepene galben
10 prune tari                                                                                                                                     1/4 lingurita scortisoara
Optional, pentru  completare decor, eu am avut o banana si 50 gr. coacaze rosii.

Mod de preparare:

Blatul se pregateste exact dupa procedura de aici. Se coace in forma speciala de tarta.

Picture 1375Atentie, se inteapa cu furculita din loc in loc inainte de a se introduce la cuptor. Pana se raceste blatul, se pregateste piureul de mere tot dupa procedurile de la linkul de la tarta de aici.  Se intinde cu o spatula piureul mirosind a scortisoara peste tarta. Apoi, printre mmm-urile starnite de aromele ce razbat spre papilele din ce in ce mai nerabdatoare pe masura ce tarta noastra se imbraca de sarbatoare, se distribuie fructele si pepenele taiat in diverse forme, bilute l-am dorit eu de data asta ( alta data l-am taiat sub forma de triunghiuri) depinde foarte mult de cat de mult va zburda imaginatia la acest pas. Eu nu am apelat la glazuri gelatinoase pentru ca nu am vrut pentru nimic in lume sa stric aspectul fructelor proaspat culese, voi procedati cum doriti si in functie de fructele folosite, sa nu oxideze. Ce pot sa va spun e ca intalnirea dintre mar copt, pepene galben si zmeura e spectaculoasa…

Picture 088Cu greu te vei indura sa o tai.

Picture 138Hmm, ce parfum de zmeura! Dar nici acela de pepene galben nu se lasa mai prejos, sa se taie!

Picture 176Si s-a taiat, cu bucurie toata lumea a mancat!

Picture 251La inceput, de-atata pofta, nimeni n-a spus niciun cuvant, aproape ai fi zis ca toti vor sa o savureze-n gand… Dar, de priviti si voi catre felie, veti intelege gustul cum a fost sa fie…                                                                                                                                          Nebunie!🙂

Picture 219Savoare, culoare, prospetime, racoritoare, asta-i tot si pofta buna la o tarta mare!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s