Prajitura cu zmeura

Zmeurisul meu  a fost foarte rodnic in vara asta si nu se lasa, inca ne mai incanta si acum cu cate o crenguta rodita, chit ca e septembrie!

zmeuricaNu mai sunt fructele asa de mari si frumoase ca acum o luna, cand am pregatit tarta  asta, dar is numai bune de pus intr-o prajitura aromata si buna, exact asa ca aceasta de vreau sa v-o impartasesc astazi! Aduc ingredientele si pornesc aventura culinara, sunt in mare criza de timp…

Ingrediente:

6 oua medii
220 gr. faina
200 gr. zahar tos
100 ml. ulei
50 ml. apa
pastaie de vanilie sau zahar vanilat
350 gr zmeura
un praf de sare                                                                                                                                   coaja unei lamai netratate
1 plic praf de copt, prevedea reteta notata in caiet , eu nu am pus deloc

 Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri punandu-se in castroane separate. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea,  bobitele din pastaia de vanilie, sau zahar vanilat, daca nu aveti, mixandu-se bine pana se omogenizeaza totul. Apoi se adauga si faina. Albusurile se bat si ele cu zaharul, ca la bezea. Compozitia de albusuri se incorporeaza in cea de galbenusuri amestecandu-se cu miscari fine, de jos in sus. Se omogenizeaza cu grija acest amestec si apoi se toarna in tava pregatita cu hartie de copt. Deasupra se va aseza zmeura spalata in prealabil si pusa la scurs intr-o strecuratoare. Inainte de a fi pusa in prajitura, zmeura se presara cu faina, asigurandu-ne astfel ca nu se duce la fundul tavii.Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Prajitura va sta la sauna aproximativ treizeci de minute. Se face testul scobitorului si daca acesta iese curat din blat, e gata de scos din cuptor, nu inca si de mancat, desi va fi greu de asteptat pana la racirea si taierea acesteia in formele dorite. Eu am si cosmetizat-o putin, fardand-o cu zahar pudra, voi o puteti servi si cu si fara, efectul parfumat al zmeurei nu va fi in niciun fel atenuat. Noi adoram aceasta prajitura veche in obiceiurile culinare ale casei si pe mese festive, si la ceai si la cafea. Nici la picnicuri nu-i rea, nici la intalnirile cu prietenele, haideti sa o taiem, voila!

P1090495E pufoasa, nu-i asa?

P1090505Ati retinut, reteta de prin lume adunata, prevedea si praf de copt, dar eu nu pun, voi decideti ce veti face…Inaltimea prajiturii variaza in functie de dimensiunile tavii in care veti coace, eu am copt-o pe aceasta in tava mare a aragazului, fiindca o asteapta un grup mai mare si se vede ca nu exceleaza in inaltime, dar e perfect pe gustul meu. Pur si simplu e cocheta!🙂

P1090498P1090499Frageda, aromata si parfumata, ca o zmeurica!🙂

P1090510La fel de bine se preteaza si cu visine, fragute, mure sau capsune mai micute  aceasta prajitura, incercati fara teama! Eu deocamdata ma delectez  savurand-o pe aceasta, ca-i  tare buna!

P1090513Sa aveti spor in toate si pofta buna!

P1090514

 

 

11 thoughts on “Prajitura cu zmeura

    1. Imi place foarte mult sa primesc note de la dumneavoastra in catalogul blogului, deci, mai astept, chiar daca nu sunt maxime, amelioram procesul!🙂
      Si asa, ca pe un mare fan,ma pregatesc sa va invit la o degustare pe viu, pregatiti-va!

    1. Ma bucura foarte mult prezenta ta pe blog, Liana si daca vreodata o sa si pregatesti ceva inspirandu-te si de aici, bucuria va fi si mai mare.In arta culinara ai nevoie doar de un punct de plecare, dupa care poti zburda printre ingrediente cum te calauzeste pofta si mai ales, inspiratia si stiu ca poti fi foarte creativa.Multumesc si te astept oricand, cu mare drag, sa rascolesti prin cufar.

  1. Mie imi „ploua in gura” !!!!!!!!!!!!
    Pacat ca nu am timp sa prajituresc .Am cunoscut-o pe doamna Gela si declar sub juramant ca este un om de nota 10+ cu un suflet pe masura!
    Sanatate multa!

    1. Multumesc,doamna Magearu, cuvintele dumneavoastra imi dau aripi sa pot zbura intre Platforma Icos si bucatarie!🙂 Imbin cum pot mai bine cele doua activitati; de aprofundare a cursului (al carui mentor de nota zece mi-ati fost) si prajituritul, fara de care nu pot sa respir.Combinatia vad ca da roade, deci, voi continua! Sunt incantata de vizita dumneavoastra pe „platforma” cufarului cu bucurii.Va astept aici, oricand, cu micile mele bucurii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s