Chec umplut cu mere coapte

Picture 1460

N-as putea alege dintre toate darurile toamnei pe unul anume, sa-l socot preferat, pur si simplu le ador pe toate si ma straduiesc sa le adun in camarile sufletului, sa le inmagazinez acolo. Dintre toate darurile materiale ale toamnei, de departe, marul este cel mai raspandit si la indemana, atunci cand esti hotarat sa dai savoare unei zile autumnale, printre altele si pregatind ceva dulce pentru cei dragi. Acest chec este atat de potrivit, incat nu are nevoie de o lunga prezentare, ci doar de cateva ingrediente pentru a indulci o zi mohorata de octombrie. Sa facem cunostinta cu ele!

Ingrediente:

4 oua                                                                                                                                                      250 gr faina                                                                                                                                     250 gr. zahar tos
4 linguri de lapte dulce
4 lnguri de unt topit
o lingura coaja rasa de lamaie
vanilie de care aveti la indemana, dupa gust
un praf de sare

Pentru umplutura:
4 mere
6 linguri de dulceata, sau petale dulci de trandafiri                                                           scortisoara proaspat macinata
4 linguri de zahar
un cub de unt( 30 gr.)

Mod de preparare:

Se incepe prin pregatirea merelor pentru umplutura. Acest lucru se realizeaza simplu: se spala merele, se curata cotorul cu aparatul de curatat special, sau, daca nu aveti, se vor scobi cu un cutit, avand grija sa se scoata casuta samburilor. Scobitura se umple cu dulceata preferata, sau zahar, daca nu aveti dulceata, apoi merele se aseaza intr-o tava antiaderenta, se presara cu zahar, scortisoara din belsug, se taie untul cubulete mici si se imprastie printre ele, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade (cuptor preincalzit). Sa nu va speriati ca in fotografia mea se vad si cubulete de mere in tava, pentru ca am avut spatiu, am pregatitit niste cuburi de mere pentru briose cu mere, totodata, e toamna, sa profitam din plin de savoarea ei!

Picture 1460Cat timp merele stau bine merci la sauna, se va incepe pregatirea compozitiei propriu zise de chec. Se bat bine ouale cu zaharul pana se albesc si-si tripleaza volumul. Se adauga rand pe rad lingurile de lapte, apoi cele de unt topit, coaja de lamaie, vanilia si sarea. La final se toarna faina in ploaie, amestecandu-se usor, de jos in sus cu o paleta. Compozitia gata de turnat in tava arata asa.

Picture 1473Intre timp, scoatem merele de la cuptor, le luam grijuliu cu o paleta si le transferam intr-o tava speciala de chec pregatita cu hartie de copt.

Picture 1470Se toarna compozitia peste merele coapte care miros innebunitor.

Picture 1477Dupa ce se termina de turnat in tava compozitia, se bate usor tava de masa pentru a ne asigura ca s-au completat de la inceput golurile dintre merele coapte si apoi sa introduce tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Se face testul scobitorului, pentru mine e regula de aur ca sa fiu sigura ca scot in regula prajitura din cuptor. E atat de frumos auriul cand il scoatem din tava si imprastie asa un miros de mar, vanilie si scortisoara prin unghere…Face casa buna cu toamna, nu?

Picture 1485Dar cel mai bine si cel mai bine-i sta taiat, pe farfurie…

Picture 1600E delicios!

Picture 1601E savuros!

Picture 1644Se face repede, nu-i deloc pretentios si e si economicos!🙂

Picture 1626Picture 1638Pofta buna!

9 thoughts on “Chec umplut cu mere coapte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s