Ardei iute in otet

Rafalele de vant si ploaie de ieri m-au convins ca e timpul sa culeg roadele care au supravietuit brumelor si ploilor din ultimul timp si sa le pun la borcane, ca semn de pretuire pentru rezistenta lor eroica la vicisitudinile vremii. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa culeg si sa pun la otet ardeiul iute. Cred ca nu exista reteta mai simpla de conservare a unei legume, dar intrucat hotararea mea de a pastra in cufar toate retele familiei este clara si irevocabila, o voi redacta cu drag si pe aceasta, sa o foloseasca cine iubeste ca si noi picantul si picanteriile vietii.🙂

Ingrediente:

500 gr. ardei iute

250 ml. otet de 9 grade
1 lingurita cu varf sare
2 linguri miere de albine
50 ml. apa plata

Mod de preparare:

Picture 1344Ardeiul iute se curata, i se taie acceptabil coditele si apoi se introduce intr-o sticla( poate fi si alt recipient) batandu-se din cand in cand de masa pentru a se indesa in sticla. Cand aceasta operatie s-a finalizat, se pregateste saramura din otet, apa, miere si sare si in momentul in care mierea s-a dizolvat complet se toarna peste areiul iute din sticla. Daca timpul permite, se lasa la soare doua zile, dupa care se aseaza in camara sau pivnita intr-un loc racoros. Va va prinde bine sa stiti ca aveti pusa bine o astfel de sticla atunci cand veti manca sarmale, ciorbe de tot felul sau orice altceva, gusturile nu se discuta…

Picture 965Picture 1348Picture 1359Sa aveti viata frumoasa, plina de picanterii si ardei iute-n camara pentru preparate picante, dragii mei!

2 thoughts on “Ardei iute in otet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s