Supa de pasare cu taitei

Picture 716

Se zice ca te scoala de pe boala! Si la propriu, dar si la figurat… Stie bine ce zic, acela care, dupa o betie, o supa  de gaina a mancat, 🙂   dar si acela care, de raceala, tot cu o supa buna s-a tratat, mai ales daca o gaina batrana in oala a bagat! Din vechime-o vorba, stiti voi, n-a obosit sa spuna, ca, de-i gaina batrana, iese supa si mai buna! Haideti sa vedem ce ne trebuie pentru a ne „trata” cu asa o zama buna!

Ingrediente:

1 kg. carne de pasare
2 morcovi
1 pastarnac mediu
2 cepe mari
1 radacina patrunjel                                                                                                                         un ardei galben, sau verde
o legatura patrunjel verde, sau leustean
sare dupa gust

 Pentru taitei:

1 ou mare                                                                                                                                               150 gr. faina
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Mai intai va arat materia prima din care prepar eu mancarurile de pasare. Pasari de curte, crescute sanatos, cu graunte si iarba din livada.Bun…

Picture 020Dupa ce se portioneaza pasarea, se tin bucatile de carne in apa rece pentru a iesi sangele, ba, chiar se schimba apa de cateva ori pentru un rezultat bun! Apoi se aseaza bucatelele dorite intr-o oala ( eu numai in cea sub presiune le pun) si se fierb pana dau in cateva clocote, se spumeaza din cand in cand, dupa care se adauga zarzavatul taiat dupa dorinta.

Picture 710Picture 711Din acest moment se fixeaza capacul si se lasa sa fiarba. In acest timp se pregatesc taiteii exact asa ca aici si se lasa sa se zvinte  pe  planseta.

Picture 716Din cand in cand se  incearca gradul de fierbere al carnii si in momentul in care se infige cu usurinta furculita in ea, inseamna ca este fiarta. Se scoate carnea din oala si este timpul sa se adauge taiteii la supa, dar acest lucru se face numai dupa ce s-au cernut de faina. Se lasa pana se fierb taiteii, se adauga sare dupa gust, apoi se opreste focul si se adauga o parte din verdeata, pentru ca restul se adauga in momentul servirii, noi asa preferam sa servim supa aceasta, pe care nu am da-o pe nicio  alta supa din lume, chiar daca ne plac si altfel de supe!

Picture 727Poate o sa spuneti de ce am scos bucatile de carne…Nu intotdeauna se intampla asta, daca se doreste consumarea supei cu bucati de carne, nimeni nu poate sa spuna „nu”! E delicios sa rozi un os de la o astfel de pasare, dar noi am ajuns la saturatie in ce priveste consumul de carne, pentru moment si am dorit, de data asta, doar zeama, ca tare-i buna, dragilor!Picture 729Picture 757Pofta buna!

4 thoughts on “Supa de pasare cu taitei

  1. Gela, eu ador supele si am si eu in plan pe duminica cred. Abia astept.
    Dar binenteles ca eu nu am carnea pe care ai pus-o tu in supa, carne adevarata de tara.
    Te imbratisez cu drag si sa stii ca e simpatica tare introducerea la postul tau!

    1. Any, ma bucur si pentru ca-ti place supa, dar si pentru ca introducerea te-a binedispus, ca de-aia am si o viata virtuala, pentru a ma relaxa si a ma scutura de grijile lumesti, e o placere sa scriu aici cand am timp!❤
      Si eu te imbratisez si asa as vrea sa-ti daruiesc si-un cocos pentru supa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s