Rulada cu crema diplomat

Am decis postarea in regim de urgenta a acestei rulade cu crema diplomat de iaurt, chiar daca nu am facut o sedinta foto speciala in vederea postarii acestui preparat, ci doar instantanee aleatorii, dar pentru ca astazi, o buna prietena de pe facebook avea nevoie de o reteta asemanatoare,  m-am decis sa-i sar in ajutor.

mmm...

Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua                                                                                                                                                           5 linguri de zahar
5 linguri de faină                                                                                                                                      o lingurita cu varf de coaja de lamaie razuita

Pentru crema diplomat:

400 gr. iaurt                                                                                                                                          250 gr. zahar                                                                                                                                         400 gr. frisca
15 gr. gelatina                                                                                                                                         45 ml. zeama de compot                                                                                                                        o fiola esenta de lamaie                                                                                                                          o fiola esenta de vanilie
optional:  diverse fructe proaspete sau din compot, bucati de rahat, ciocolata, frisca pentru ornat etc.

Mod de preparare:

Blatul se prepara si se ruleaza cald, exact asa cum scrie la reteta de aici.Pana se raceste blatul se prepara crema diplomat. Se pune gelatina la hidratat in 45 ml. zeama de compot de ananas, caise, pere, ce aveti la indemana. Se bate  frisca. Se amesteca iaurtul cu zaharul pana la completa dizolvare a cestuia. Dupa ce s-a hidratat gelatina, se pune la incalzit pe Bain Marie, dar nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se lichefieze. Se vor citi cu atentie instructiunile de pe pachet si se va proceda intocmai. Se lasa sa se raceasca gelatina, si atunci cand incepe sa se gelifieze se toarna in vasul cu iaurt amestecandu-se energic cu mixerul. Se adauga esentele si apoi  frisca amestecandu-se in continuare.

Picture 004

Se observa atent crema si cand incepe sa se intareasca, se desface foaia de rulada, se intinde pe deasupra ei crema  in strat gros cam de un centimetru, se presara deasupra cremei fructe taiate, bucati de ananas din compot, bucati de rahat sau ce doreste fiecare si ce are la indemana. Se ruleaza strans, se impacheteaza intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin o ora, dupa care se orneaza dupa preferinţa: cu fulgi de cocos, frisca, fructe, topinguri si lista ramane deschisa. Crema ramasa se poate pune in pahare sau cupe.

rulada intraeagaE foarte aspectuoasa si mai ales, delicioasa!

Picture 040Se face intr-un timp relativ scurt si poate inlocui foarte bine tortul de la o masa festiva.

Picture 033Picture 054Este placuta ochiului si mai ales papilelor! Scuzati farfuriile aburite, dar, rulada se pastreaza la rece si se serveste la cald!  🙂

Picture 039 Rulada asta pe langa faptul ca-ti satisface pofta de dulce, te si racoreste in acelasi timp, e nemaipomenit acest lucru!

Picture 037Ruada si flori pentru voi!

ceva bun...Am toate motivele sa va recomand cu toarta inima aceasta rulada diplomat, pofta buna!

13 thoughts on “Rulada cu crema diplomat

      1. Sunt sigura ca da ! Indiferent ce reteta va fi folosit, trebuie sa aduca si o nota personala si e bine asa! Eu am postat exact ceea ce am avut in pozele acestea furate de pe masa. unde a fost pastrata… Pentru data viitoare, cand o voi posta si pe cea cu diplomat clasic, imi pregatesc logistica dinainte!

    1. Este doar una dintre multele pe care le fac! Aceasta este cu o crema diplomat mai light, pe care o fac, de regula, pentru zilele premergatoare Anului Nou, fiindca dupa Craciun cand toata lumea e” full” nu prea mai merge orice, asa este la noi, cel putin! Si-apoi, se face si mai repede decat cea cu oua, care trebuie fiarta pe foc. Cine mai are chef dupa CRaciun sa stea prea mult in bucatarie, dupa atatea zile de foc! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s