Rulouri din foietaj cu dovleac

In perioada posturilor, dovleacul devine vedeta in bucataria noastra! Dar in primavara asta trebuie sa ma si revansez fata de el, fiindca nu prea l-am folosit in preparatele din iarna aceasta, deci, incep postul preparand ceva dulce cu dovleac, rulouri simple, cu foietaj, fiindca nu am timp de ceva mai elaborat si pofta de dulce nu-mi da pace…Ideea prepararii acestui dulce a pornit de la aceste  pachetele. Intram in subiect, gata cu vorba, pentru ca pofta de dovleac ma bantuie de nu mai pot 🙂

Ingrediente:

400 gr. foietaj

500 gr. dovleac curatat
150 gr. zahar
o lingurita scortisoara
zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:

Mai intai se pregateste dovleacul. Se rade pe razatoarea mare si apoi se pune intr-o cratita antiaderenta, impreuna cu zaharul si scortisoara, scazandu-se pana se evapora toata apa lasata in cratita.

Picture 1910Se da la rece si se pregateste foaia intre timp. Se intinde pe masa infainata si se mai subtiaza putin cu sucitorul. Se taie in doua dreptunghiuri si la una din marginile de pe lungimea dreptunghiului se aseaza cu lingura compozitie de dovleac.

Picture 1924Se ruleaza strans, se taie la fel ca si aici.

Picture 1927Se aseaza direct in tava, pe hartie de copt si cand se completeaza tava, se introduce la cuptor preincalzit , la 180 de grade, pentru 20/25 de minute. Daca doriti, le puteti unge si cu ou, eu le-am dorit de post si le-am lasat simple. Intre timp este nevoie sa va pregatiti sufleteste, fiindca mirosul din cuptor bantuie ingrozitor si cotropeste toata casa, chiar si daca blocati usile! 🙂 Va fi greu sa asteptati sa se raceasca putin, pentru a le putea gusta! Dar si cand o veti face…

Picture 1959Se topesc in gura si savoarea dovleacului „amendat” cu scortisoara e divina!

Picture 1955Cred ca o oarecare influenta asupra gustului o are si soiul dovleacului folosit, eu am taiat unul mare, de vreo zece kilograme, care era si foarte dulce, cantitatea de zahar se poate modifica, plus/minus, in functie si de cat de dulce e pulpa dovleacului. E o placere sa le savurezi caldute, dar si reci, daca mai raman! 🙂

P1110853 Picture 1951

Picture 1972Pofta buna!

Picture 1947

Anunțuri

12 gânduri despre „Rulouri din foietaj cu dovleac

  1. Buna dimineata Gela !
    La Multi Ani de 8 Martie ! 🙂
    Ieri am uitata sa-ti multumesc pentru reteta oferita ,
    asa ca iti multumesc chiar azi, de Ziua FEMEII !! 🙂 🙂
    Noutatea pentru mine la reteta ta este repartizarea intregii compozitii
    doar la marginea foietajului si apoi rularea,
    in timp ce eu repartizam compozitia pe tot foietajul dupa care faceam rularea…:) 🙂 🙂
    Mie imi place sa vad un rand de compozitie, un rand de foietaj samd ! 🙂
    Fiecare cu gustul lui, nu-i asa ? 🙂
    Pentru MAMELE care nu mai sunt printre noi,
    azi de ziua MAMELOR,
    da-mi voie sa postez o melodie tare draga mie :

    O zi pe masura momentuli festiv ce se serbeaza azi de 8 Martie !!! 🙂 🙂 🙂
    Cu stima,
    Aliosa.

    1. Aliosa, iti multumesc pentru toate urarile, gandurile bune si experienta culinara ipartasita, fara de care arta culinara nu ar exista! Cat despre dedicatie, ce sa-ti spun, suntem suta la suta pe acceasi lungime de unda…Dupa cum am si scris in postarea dedicata zilei de 8 Martie, acest cantec in interpretarea lui Dan Spataru e emblematic pentru mine, in aceasta zi! Am citit ca tu nu mai ai mama, din pacate, dar iti spun „la multi ani”pentru toate femeile dragi din viata ta!

  2. excelenta si usoara reteta, va multumesc pentru idee… ador dovleacu’ pe care-l combin cu yams – cartofi dulci, iar în loc de zahar foloses sirop de artar 100%…
    * * *
    salutari toulousene însorite, sanatate si amicale gânduri… seara placuta! Mélanie NB

    1. Melanie, ma declar incantata de prezenta ta pe blog si-ti spun cu mult drag”bine-ai venit!” Dovleacul se poate combina in multe feluri si tot bun! Siropul de artar e cel mai bun, stiu, dar eu nu gasesc in zona mea de actiune…Eu iti transmit salutici de pe malul Dunarii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s