Tarta cu dovleac (de post)

Intrucat se apropie sfarsitul sezonului dovleacului, cel putin la mine, fiindca au inflorit capsunii si cam maine pun de-o tarta,🙂 este cazul sa profitam de ultimele bucatele parfumate din dovlecii nostri si o tarta simpla va fi numai buna, caci nu prea e timp de bucatarit, ne-am apucat de gradinarit si asta ne ocupa tot timpul!

Ingrediente:

Pentru aluat:

275 gr. faina                                                                                                                                         9 linguri apa minerala                                                                                                                       10 linguri de ulei                                                                                                                                 o lingura de zahar                                                                                                                                o lingura de otet de mere                                                                                                                 un praf de sare                                                                                                                                    1/4 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:

500 gr. dovleac curatat
150 gr. zahar
o lingurita scortisoara                                                                                                                         o lingura de ulei

Mod de preparare:

Se pun pe foc, intr-un vas micut, 3 linguri de ulei si 2 linguri de faina. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin, dupa care se ia vasul de pe foc si se da la racit. Se cerne faina ramasa impreuna cu praful de copt si se face un aluat prin amestecarea tuturor ingredientelor listate pentru foaia de tarta. Intre timp s-a racit si maglavaisul pregatit la inceput. Se intinde o foaie subtire din aluat si in mijlocul ei se aseaza compozitia de ulei si faina pregatit la inceput. Se intinde cu mana,  din centru catre margini maglavaisul respectiv. Se ruleaza apoi si se da aluatul la frigider macar o jumatate de ora.In acest timp vom pregati umplutura de dovleac. Se rade dovleacul, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste pana se evapora zeama lasata.

Picture 1912Se lasa la racit si veti vedea ca tocmai bine, pana se raceste dovleacul, s-a odihnit suficient si aluatul, care trebuie scos acum si adus pe planseta. Se intinde o foaie cam de 4-5 mm. grosime, tinandu-se cont de faptul ca marimea foii trebuie sa o depaseasca pe cea a tavii. Eu m-am cam fastacit aici, am vrut sa folosec o tava dreptunghiulara si am intins foaie dreptunghiulara, uitand ca respectiva tava era la cuptor cu niste peste chiar in acel moment, dar n-a fost bai…Am asezat foaia in tava rotunda, lasand-o sa atarne pe alaturi cat vrea ea.🙂

Picture 1917A venit randul umpluturii de dovleac sa fie asezata peste foaie si nivelata, cat de cat…

Picture 1919Se aduna marginile de aluat catre centru si se da o forma frumoasa tartei; voi daca o veti intinde rotunda de la inceput veti reusi sa-i dati o forma mult mai frumoasa! Se coace la cuptor preincalzit, la 180 de grade, vreme de 25 de minute. Se scoate din cuptor dupa ce s-a rumenit frumusel, se lasa sa-si traga sufletul si se poate servi calda, sau rece, e la fel de buna oricum ati servi-o!

Picture 1929Tarta musteste de dovleac savuros aromat cu scortisoara si viata sa va fi foarte scurta, va previn!🙂

P1110893La noi niciodata nu ramane pe a doua zi, la voi, chiar nu stiu cum va fi! Dar pana va hotarati sa  o preparati, va invit la o felie de la mine!

P1110901P1110905P1110902Eu nu mai am dovleci, dar in speranta ca mai aveti voi, va urez pofta buna!!

 

9 thoughts on “Tarta cu dovleac (de post)

  1. Eu mai am un dovlecel
    Si o sa fac urgent din el
    ” O tarta cu dovleac de post
    Ca nu ma ia nimeni la rost !!! 🙂 🙂 🙂
    Multumesc pentru reteta !
    O seara frumoasa !
    Cu stima,
    Aliosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s