Rulada pufoasa cu foaie de piscot

Rulada aceasta a fost dragoste la prima vedere, am vazut-o la Poka pe Facebook si dupa ce am citit reteta am inchis calculatorul si m-am apucat de facut piscotul pentru rulada…Denumirea de „piscot” imi trezise oarece nedumeriri si curiozitati, dar dupa ce am gustat-o si am vazut ca are multe in comun cu piscoturile fine, am acceptat-o cu incantare si entuziasm, hotarandu-ma sa o dau mai departe!  :)  Dar nu inainte de a-i multumi Pokai pentru reteta!

P1130258

Ingrediente:

6 oua                                                                                                                                                       250 gr. zahar                                                                                                                                       200 gr. faina                                                                                                                                            4 linguri de apa plata                                                                                                                            10 gr. praf de copt( un pachetel)                                                                                                        un varf de cutit de sare                                                                                                                          o lingurita coaja de lamaie sau portocala                                                                                        un pachet de zahar vanilat                                                                                                                 un borcan de 400 gr. magiun de prune, sau orice gem doriti, pentru umplut

Mod de preparare:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana la dizolvarea completa a acestuia.

P1130111Se adauga rand pe rand cele patru linguri de apa, sarea, vanilia si coaja de lamaie. Se mixeaza in continuare pana se albeste compozitia si devine o spuma consitenta. Se cerne de doua ori faina impreuna cu praful de copt, sa nu radeti, eu eram foarte grabita si a doua oara am cernut-o direct in castronul cu oua! Apoi  se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza bine totul.

P1130121Se toarna compozitia intr-o tava mare, cea de la aragaz, pe care o captusim cu hartie de copt si se bate usor tava de masa, pana se uniformizeaza compozitia pe toata suprafata.

P1130132Se coace in cuptor preincalzit, la 180 de grade, aproximativ douazeci de minute. Se va basica zdravan la cuptor, asa trebuie, sa nu va panicati! Se desprinde apoi blatul de pe hartia de copt, sau se rastoarna, asa cum am facut eu, direct pe un prosop si se unge calda cu magiun sau gem, dupa pofta si dorinta. Se ruleaza cat mai strans cu ajutorul prosopului, apoi se impacheteaza in folie si se tine la rece macar o ora.

P1130135

Ce-a iesit o sa va placa sigur! O puteti pudra, glazura, presara cu bombonele decorative, de aici inainte se desurca fiecare cum poate! :)  E atat de pufoasa, cum nu va puteti imagina! In fotografia ce urmeaza veti vedea doua bucati umplute  diferit: cea din stanga cu magiun de prune si cea din dreapta cu o duceata mai siropoasa, fiindca am vrut blatul mai insiropat pentru un tort cu blat de rulada, de aici vine diferenta intre cele doua.

P1130203

Gustul e foarte bun, consistenta minunata, se taie frumos.

P1130205

P1130251Se mentine pufoasa si a doua zi, mai mult nu stiu, pentru ca la noi a avut viata scurta! 🙂

P1130257                                                            Pofta buna la pufosenie!

 

 

 

22 thoughts on “Rulada pufoasa cu foaie de piscot

  1. Ce bine arată! Am încercat și eu de câteva ori să fac ruladă, dar de fiecare dată avea partea de deasupra tare lipicioasă….Nu știu de ce😦

    1. Simona, problema pe care mi-o semnalezi tu, mi-au mai spus-o si alte prietene virtuale, dar dupa ce au incercat retetele mele de rulada mi-au dat semnale ca au devenit specialiste in asa ceva!🙂 Eu folosesc metoda veche a bunicii, uite pe aici gasesti informatiile si incearca fara frica, o sa-ti reuseasca si tie. https://cufarulcubucurii.wordpress.com/2012/06/07/rulada-cu-gem-si-nuca-2/
      Un secret mic;sa nu deschizi cuptorul in primele cinci minute!
      Dar rulada postata acum e si mai usor de facut, parol, chiar as vrea sa incerci, o sa te incante!Duminica frumoasa!

      1. Mă bucur că nu sunt singura care să greș în bucătărie! Nu deschid niciodată cuptorul așa devreme…O s-o încerc week-end-ul viitor. Acum aștept să crească niște aluat pentru niște fluturași dulci cu stafide!

    1. Ma bucur ca m-ai vizitat, ca iti place rulada asta si cel mai mult ma bucur ca iti faci curaj; crede-ma ca nu-ti trebuie deloc, fiindca e o reteta simpla! Astept sa-mi arati rezultatul spectaculos!
      Duminica insorita si placuta la maxim!

      1. Petru-i un om minunat!
        Cred ca s-a emotionat,
        I-a plouat dulcele-n gura
        Si-a uitat de… tastatura!:)
        Si asa, ca drept rasplata,
        Va primi si o ofranda,
        O sa fac tort din rulada!:)

        P.S. Asa ca, sa fiti pe faza,
        Maine tort din rulada urmeaza!
        Si daca am dat in rima,
        Sigur, Petru e de vina!🙂

    1. Eu rulada ti-am adus,
      Zahar mult nu prea am pus,
      Dar, zau, ca te indulcesti,
      Chiar si numai de-o privesti!🙂
      Sa ai duminica parfumata,
      Chiar si fara de rulada!🙂

  2. Buna dimineata, Gela !
    Tot mai buna este RETETA ta ( rulada cu gem si nuca )🙂
    Eu pe aceea am facut-o si-am terminat-o incredibil de repede !! 🙂 🙂
    ” MULTUMIRI ”

    pentru ca ne faci ” zilele mai dulci ” 🙂 🙂 🙂
    O saptamana frumoasa !
    Cu stima,
    Aliosa.

    1. Aliosa, rulada mea, de fapt a bunicii, care nu avea mixer, ci doar un tel scalciat,e de neuitat! Dar, fiindca nu vreau sa ma inregimentez in tipare, incerc mereu si altceva…E foarte buna si asta; eu nu postez decat ce-mi place in mod deosebit! Daca incerc o reteta si nu-mi produce o satisfactie a gustului, nu o dau mai departe, nici macar nu o refac! Asta e o varianta ce a placut la toata lumea, deci, se mai face! Ma bucur ca ti-a placut rulada si te anunt ca o poti face si cu capsune, vezi ca am variante cu diverse umpluturi!
      O saptamana frumoasa, cu viata dulce, iti doresc la randul meu!

  3. Am încercat rețeta, numai că am umplut-o cu cremă de ciocolată. Blatul e foarte bun, pufos, se rulează ușor. Pentru o primă încercare, sunt foarte încântată. Mulțumesc, Gela!🙂

    1. Cu multa placere!Ma bucur mult ca ti-a placut, Irina, eu am facut varianta cu ciocolata in weekendul asta. Am inlocuit doua linguri de faina cu cacao si a iesit blatul la fel de bun, iar crema am facut-o cu multa ciocolata. A fost un rasfat ciocolatos pe cinste pentru toti degustatorii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s