Combinatia ciocolata-capsune este una rafinata , dupa parerea mea si cum de Constantin si Elena doream sa fac un dar dulce unei persoane dragi, care nu pregateste asa ceva in casa, am ales aceasta combinatie pentru darul meu dulce. Am plecat la cules de capsune, mai intai si apoi am pregatit pe masa si restul ingredientelor. Am cules, am spalat, am mancat pe saturate! 🙂 Bune capsune a dat mica noastra capsunerie anul acesta! Pe acestea le-am pastrat pentru tarta!
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua mari 165 gr. zahar 100 gr. faina 40 gr. cacao 3 linguri de apa 7 gr. praf de copt O esenta vanilie, o lingurita coaja de lamaie, un praf de sare
Pentru crema de ciocolata:
2 oua 100 gr. zahar 200 gr. unt 50 gr. cacao de buna calitate 100 gr. ciocolata neagra 2 linguri de lapte 2 pliculete de vanilie o fiola de esenta de rom
Pentru ornat:
600 gr. capsune sanatoase, din care sa nu curga zeama 100 gr. ciocolata alba 2 linguri smantana pentru frisca o lingura de ulei Optional: o lingura de sirop concentrat de afine, pentru culoare
Mod de preparare:
Se prepara mai intai blatul. Se mixeaza ouale cu zaharul cateva minute, se aduga apa, sarea, se continua mixarea pana se albeste compozitia, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se pune compozitia in tava speciala de tarta bine unsa si se coace la cuptor preincalzit, la 190 de grade, timp de 20 de minute. Se face proba scobitorului. Nu am avut timp de fotografii intermediare, dar sunt operatii simple, care nu au cum sa dea rateuri! In timp ce este blatul la cuptor, se pregateste crema de ciocolata. Intr-un vas cu fundul gros, sau antiaderent, se vor amesteca zaharul, ouale, laptele. Se pune vasul pe foc moderat si se amesteca tot timpul, pana se obtine o compozitie groasa ca o smantana. Se adauga apoi cacao, se incorporeaza, apoi se pune untul taiat cubulete, se opreste focul, se adauga si ciocolata rupta in bucati cat mai mici, romul si vanilia. Se omogenizeaza totul foarte bine si cand ciocolata s-a topit de tot, gata crema! Se lasa sa se raceasca si in momentul in care blatul este rece, iar crema e usor calduta, se trece la asamblare, fiindca altfel, crema se intinde mai greu, avand tendinta sa se intareasca. Se niveleaza crema in scobitura tartei.
De aici inainte, as putea spune ca imaginatia fiecaruia dintre doritorii unei astfel de tarte, poate zbura liber, fructele se pot aseza in mii de feluri! Eu am topit ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca si o lingura de ulei, am lasat masa de ciocolata sa se racoreasca si am tras fiecare capsuna prin ciocolata, deoarece am considerat ca in acest mod fructele se vor fixa mult mai bine pe tarta, care trebuia transportata si avea nevoie de stabilitate maxima.
„Adrisantul” a fost incantat la maxim cand a primit cadoul, a avut lacrimi de bucurie! Nu se mai satura privind tarta cand a preluat-o!
Ideea cu capsunele trase in ciocolata, a fost minunata pentru transportul in siguranta ! Asta a fost concluzia tuturor celor implicati in transport! 🙂 Nu s-a clintit nimic din aranjamentul initial si toata lumea a spus ca arata”bestial”!
Mi s-a oprit un colt pentru sedinta foto a sectiunii, l-am uitat acolo si abia astazi, dupa trei zile, am reusit o fotografie si tot bine arata! Asta da, tarta cu ciocolata! 🙂 (Dati clik pe fotografii si o sa va convngeti!)
Gustul e divin, atat va mai spun! Pofta buna!
minunata tarta….combinația de cioco +căpșuni e pur si simplu divină….felicitări draga mea! :*
A placut intr-adevar tuturor! Multumesc frumos, Cristina!
Divina tarta ta! ❤
Buna rau, Cerulina!
Cred că, de când tot gust din bunătățile tale, am cam luat în greutate! 😉
🙂 🙂 🙂
Minunata tarta , combinatia e divina.
Tare as mai savura o portie, Dorina!
A republicat asta pe negotei1969.